-0.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Noro: po spremembi priimka je Iza Login postala še Sia! Najbogatejša Slovenka raje kot v Sloveniji odprla svojo fundacijo v ugodnem finančnem okolju Liechtensteina

Iza je postala še Sia. Najbogatejša Slovenska Iza Login si je zaželela še dodatno ime ter si dodala ime ameriške pevke Sia. Skupaj s svojim možem Samom Loginom pa imata v davčni oazi Liechtenstein fundacijo Login5 Foundation. Bogataška elita, v katero spadata omenjena najbogatejša zakonca, pa sta dokazala, da raje kot bi fundacijo imela registrirana v Sloveniji imata sedež podjetja v zelo ugodnem finančnem okolju Liechtensteina.

 

Zakonca Login sta predstavljala pravo slovensko zgodbo o uspehu. V svojem podjetju Outfit7 sta razvila aplikacijo za mobilne naprave Talking Tom ter osvojila svetovne trge. Talking Tom je postal v trenutku postal znamka iz katere so se razvili računalniške igrice, animirana serija, šolske potrebščine z motivom omenjenega mačka. V letu 2017 sta naredila posel tisočletja ter sumljivemu kitajskemu kemičnemu podjetju Zhejiang Jinke Peroxyde prodala svojo podjetje za milijardo evrov.

Da gre v ozadju za sumljivost posla, je opozoril tudi ameriški časnik Bloomberg ter naš portal, saj se je v poslu odkrilo malo morje nepravilnostih. Vendar sta se Loginova počutita zelo domače v bogataški eliti. Ustanovila sta fundacijo Login5 Fundation v Liechtensteinu. Država Lichtenstein pa velja za eno najbolj ugodnih finančnih okoljih na svetu. Dodatno presenečenje pa je poskrbela še Iza Login, ki si je dodala še novo umetniško ime Sia. Toda to ni prvič, da si je Iza spremenila ime.

Fundacija Login5 Fundation se predstavlja velika prijateljica globalizacijskih projektov elite, kot jih poznamo v primeru zakoncev Gates, Marka Zuckerberga, George Sorosa ali pa sporno delovanje fundacije Billa in Hilary Clinton. Projekti zakoncev Login hočeta rešiti globalne težave z pomanjkanjem hrane in njenim načinom pridelovanja hrane. Na omenjeni strani so omenjeni trije projekti. V enem izmed njih projektov glede reševanja svetovne globalne problematike hrane sodeluje tudi slovenski raziskovalni center AST raziskovalni center, katerega so ustanovili v letošnjem letu. Ustanovitelja podjetja sta Luka Zevnik in Manuel Kuran. Ukvarjata pa se s drugimi projekti gradnje ekoloških stavb ter dajati pravo moč odločanja soljudem v družbi. V svojih projektih sodelujeta tako s Harvadom kot s strokovnjaki iz beograjske univerze.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine