10 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Vabilo: Seminar za vodje otroških in mladinskih pevskih zborov v Tinjah na Koroškem

Krščanska kulturna zveza vabi na seminar za vodje otroških in mladinskih pevskih zborov, ki bo v soboto, 19. januarja 2019 od 09:00 do 16:00 v Domu prosvete v Tinjah.

Seminar vodi zborovodkinja Tatjana Dolenc. Stroške za seminar prevzame Krščanska kulturna zveza, stroške za kosilo poravna vsak/a udeleženec/ka sam/a v Domu v Tinjah (prijava za kosilo ob prihodu).
Zborovodkinja TATJANA DOLENC je leta 2012 z odliko in pohvalo Cum laude zaključila študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Njeno diplomsko delo je bila študija primera cicibanskega pevskega zbora, ki opisuje vaje in delo s predšolskim pevskim zborom.
Po končanem študiju je bila zaposlena v GŠ Škofja Loka, na Glasbeni matici Ljubljana je več let vodila cicibanske pevske zbore in glasbene počitnice za otroke. Pela je v različnih pevskih sestavih, med drugim tudi v zborih Škofijske klasične gimnazije ter pri zboru Ljubljanski madrigalisti. Nekaterim zborom je bila sama umetniška vodja. Poleg študija glasbene pedagogike je zaključila srednjo glasbeno šolo iz smeri solo petje.
Zaposlena je na osnovni šoli v Novem mestu, kjer vodi prvošolski, otroški in mladinski pevski zbor. Od leta 2014 je zborovodkinja Pevske pripravnice Glasbene matice Ljubljana, od leta 2016 pa tudi zborovodkinja Otroškega pevskega zbora Glasbene matice.

Zadnje novice

Sorodne vsebine