0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Sprenevedanje RTV SLO!

Žal mi je! Žal mi je, da je ob začetku pogovorov z najpomembnejšimi ljudmi iz časa našega osamosvajanja nacionalna RTV hiša pričenja razgovor z g.  Kučanom.

V tistem času je bil  sicer res predsednik predsedstva R Slovenije, bil pa je tudi tisti ki je pred tem, v prav tako pomembnih trenutkih za osamosvojitev Slovenije izjavil:

1. -”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.

2. -”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989. 

3. -”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989. 

4. -”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti,” Milan Kučan, 31. 1. 1990. 

5. -”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji,” Milan Kučan, 20. 4. 1990. 

6. -”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem,” Milan Kučan, 23. 12. 2015. 

In sedaj! Sedaj bo prvi, ki bo na nacionalni RTV govoril o procesu našega osamosvajanja, težnjah, sanjah  Slovenk in Slovencev o samostojni državi! Verjetno je res, da je v nadaljevanju, po rezultatu plebiscita deloval v prid osamosvajanja, vendar, kako lahko rečemo človeku, predstavniku naroda, ki nekaj sprevidi, prizna , šele po tem, ko ga v to prisili narod ?

Preostane mi le še to da navedem citat g. Biščka v Kolumni 2.8.2020:

Živimo v družbi, ki je s pomočjo poniglavega medijskega mainstreama ves čas bombardirana z levičarskimi manipulacijami in lažmi. Njihova agenda, ki se vleče že desetletja, je preprosta: čim manj zadeve ustrezajo resničnosti, boljše je (predvsem za njih). Ljudje molčijo, se ne odzivajo, nato ponavljajo laži, na koncu jim verjamejo. Tako poteka pranje možganov. Ni je, teme, ki bi bila izvzeta iz laži. Naj gre za teorijo spola in podnebne spremembe ali zgodovino in migracije. In čeprav pomeni strinjati se z lažmi sodelovati z zlom, se le redki uprejo, saj tvegajo medijski linč in sramoto, izničenje njihove osebnosti. Dialoga ni, je monolog med enako progresivno mislečimi. 

Sprašujem se kaj dela RTV SLO?? Ali ni to, da bo g Kučan nastopil prvi med osamosvojitelji, kamor ne sodi, dokaz, da zgornji citat drži?  

prim. Janez Remškar,dr. med.

Zadnje novice

Sorodne vsebine