7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Prestižni Jean Monnet Chair že drugič na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici

Projekt in naziv Jean Monnet Chair podeljuje Evropska unija kot priznanje in v podporo profesorjem, ki se lahko pohvalijo z odličnimi dosežki na mednarodni ravni izobraževanja in raziskovanja na področju evropskih študij.

Prof. Borut Rončević, dekan Fakultete za uporabne družbene študije, je na razpisu Evropske unije prejel prestižni naziv Jean Monnet Chair. V okviru tega projekta (Cultural Political Economy of Europe 2030 and its Global Impact (CPE2030)), se bo v obdobju do leta 2023 ukvarjal s področjem strateškega razvoja Evropske unije in z njenim globalnim vplivom. Evropska unija lahko naziv Jean Monnet Chair podeli izključno profesorjem, ki se poglobljeno ukvarjajo s proučevanjem in poučevanjem na področju evropskih študij.

Prejemnik Jean Monnet Char 2020, prof. Borut Rončević pravi: »Ponosen sem, da sem tako jaz osebno, kot tudi naša fakulteta, med rednimi prejemnicami tako pomembnih nazivov in projektov. S tem izpolnjujemo vizijo, ki smo si jo zastavili ob ustanovitvi fakultete pred skoraj desetletjem in pol, da se bomo prebili med pomembne evropske ustanove na izbranih področjih družboslovnega znanja. S takimi priznanji potrjujemo, da smo res na pravi poti.«

Jean Monnet Chair se bo smiselno umestil v Jean Monnet Center odličnosti, ki na fakulteti deluje od lanskega leta. Pri tem je potrebno poudariti, da je prof. Rončević kot eden redkih evropskih strokovnjakov ta naziv prejel že drugič.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine