14.5 C
Ljubljana
sreda, 12 junija, 2024

(PREJELI SMO) Ali letošnje volitve kroji simbol olimpijskih iger v Sarajevu iz leta 1984?

Piše: Aleš Guček

Vsi se spomnimo Zimskih olimpijskih iger v Sarajevu leta 1984 in simbola Vučka, ki ga je oblikoval Jože Trobec. Trobec seveda ni kriv za dogajanja v predvolilnem obdobju 2022. Vse spominja na leto 1943 v (Titovem) Jacu, kamor ni prispel cel šopek poslancev. Domnevno tudi ne iz (Jovankinega) Siska.

Dušan Vučko, ki mu nekateri nesramno pritaknejo -vić, je bil vidni poslanec LDS v DZ RS. Čutil je potrebo, da se politično vtakne v pripravo podzakonskih aktov področja varnosti na smučišču in žičnic. Ti akti niso imeli nobene politične vsebine, ker vlečna žičniška vrv ni narejena iz rdečih zvezdic in zaradi varnosti na smučiščih smučarji drsnih ploskev smuči ne mažejo s partizanskim golažem. Na sestanku piscev podzakonskih aktov je Vučko kot poznavalec prava in policije čutil potrebo, da udeležence sestanka v poslanski skupini LDS v DZ RS poduči še o urejanju prostora in okolja. Ker je bil eden od vabljenih na sestanek, ki je nekaj prispeval k pripravi zakonodaje tega področja za Ministrstvo za okolje in prostor, je Vučkovo izvajanje bolj razumel kot področje okolišenja in prostornin. To se je kasneje izkazalo zaradi režima v Triglavskem narodnem parku, o čemer vedo veliko povedati kmetje in živinorejci doline Krme in Bohinja.

Volilni listi ne dosegajo volivcev, še najmanj v tujini. Seveda za to ni kriv predsednik Državne volilne komisije, kot ni bil kriv za volilne lističe v Tržiču in tudi ne zaradi dodatnega okraševanja pravilno izpolnjenih lističev, da so postali neveljavni. Tako trdijo nekateri klerofašistični člani komisije in seveda jim ne verjamemo.

Torej volitve kot kaže ne bodo veljavne, če lističi ne bodo pravočasno na razpolago volivcem. Volitve bodo ponovljene, najbolje v času dopustov, kamor levosučneži po povelju iz Morosta ne bodo smeli iti. Stroške šlamparije bomo seveda krili mi, nekrivi z volilno pravico in tudi še drugi, ki so množično prijavljeni v enem stanovanju. To spominja na barake v koncentracijskih taboriščih po zaslugi Upravnih enot. Če bo kazalo tik pred zaprtjem volišč, da levosučne stranke ne bodo dobile volitve, je odlična možnost. Kombiji z glasovalnimi zapečatenimi škatlami se bodo ustavili v nekem skladišču. Tam bodo čakali drugi kombiji z že naloženimi škatlami s pravosučno izpolnjenimi listki. Le paziti je treba, da ne bo volilni rezultati še boljši kot so bili v Srbiji z več kot 100-imi odstotki. Toliko pa že imamo soli v glave, mar ne. Škatel sploh ne bo treba prelagati v prve kombije, le registrske tablice bo treba prestaviti. To je naša razvojna pot po načelu drugače, pogum(b)ni in (ne)zanesljivi in po načelu nič več po dosedanji poti. Ali slednje pomeni, da bodo zaslepljeni levosučneži spregledali? To je težko verjeti, kakor je napovedal tov. Stane Dolanc. Avtorskemu honorarju za idejo o kombijih  se odpovem v korist pokrivanja izgube na računu SD.

P.s.: Kaj vse bi Slovenija pridobila, če bi od ukradenih 73 milijard le polovico vložila v gospodarstvo in razvoj Slovenije in tudi povečala osebne dohodke! Levosučneži pa sploh ne zardevajo, ampak spremljajo petkove koleščkarje in v navalu spozabe jih celo nagovarjajo. Kdo se zna dostojanstveno starati? Tudi marionetni teater pred Državnim zborom RS, ko so politične vodilne lutke levosučnih strank iz šolskih klopi vodili po odru priznani umetniki in civilni družabniki za naš denar. Delu čast, lenuhom oblast! Po Leninu: Komunizem je komunistična oblast in elektrifikacija vse države! Zato na rdeči tron električarja.

Aleš Guček, Slovenija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine