11.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Poziv trem ministrom aktualne slovenske vlade: Proti samopostrežni vladavini prava !

Pozivam aktualno oblast – ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ministrico za pravosodje Lilijano Kozlovič in ministra za javno upravo Boštjana Koritnika ter vodstvo NPU in vodstvo policije, da končno ukrepajo in na Upravnih enotah v Ljubljani uvedejo specialno kriminalistično preiskavo vpisov začasnih prebivališč v letu 2018 in volilnih imenikov v tem letu. Utemeljeno namreč sumim, da je v MOL novembra 2018 prišlo do uvoza volivcev – prišlekov iz bivših republik bivše države, s čemer je bil grobo deformiran volilni izid županskih volitev in volitev v občinski svet mestne občine Ljubljana.

 

Sodni spor se vleče že od leta novembra 2018 vendar slovenska sodišča nočejo razpisati glavne obravnave. Po sklepu Ustavnega sodišča bi moralo Upravno sodišče razpisati narok za JAVNO OBRAVNAVO , čemur pa se Upravno sodišče s sodnikom Boštjanom Zalarjem na čelu trdovratno upira. Namesto tega je Upravno sodišče vrnilo žogico USTAVNEMU SODIŠČU, naj presodi ustavnost zakona o lokalnih volitvah, češ da zaradi pravnih praznin in neustavnosti nekaterih določb zakona ne more meritorno odločiti. Sicer pa sem tako zahtevo na Ustavno sodišče naslovil tudi sam, vendar je to zahtevo U S ignoriralo. Očitno pa Ustavno sodišče tega niti sedaj noče storiti in namerno vzdržuje negibno situacijo.

Tako nastaja absurdna situacija ko eno sodišče pri nezakonitem ravnanju očitno dogovorno ščiti nezakonito ravnanje drugega. Pri tem pa kot v posmeh državljanom Slovenije, glede VLADAVINE PRAVA nekateri slovenski EU poslanci in mediji kritizirajo Madžarsko in Poljsko. Evropske institucije in EU funkcionarji pa kot papirnati tiger, ščitijo brezpravje v Sloveniji in TOLERIRAJO SAMOPOSTREŽNO PRAVO, ko si sodniki sami sproti določajo pravila ravnanja.

 

Ljubljana.01.08.2020 Vili Kovačič, državljan K.

Zadnje novice

Sorodne vsebine