30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Poziv k odstopu od podpisa marakeške deklaracije

Stranka Glas za otroke in družine se pridružuje pozivu Vladi Republike Slovenije, da po zgledu Madžarske, Poljske, Avstrije in drugih držav odstopi od nameravanega podpisa Marakeške deklaracije, ki ni v skladu z zakonodajo in interesi prebivalcev Republike Slovenije.

Slovenci želimo še naprej sami odločati o vprašanju migracij v našo državo, s tem se pridružujemo stališču Avstrije, Poljske, Madžarske, Združenih držav Amerike in drugih. V strateškem interesu Slovenije je sprejem po vojni pregnanih mater, očetov, sinov in hčera ter njihovih potomcev, ne pa nadomeščanje Slovenk in Slovencev s priseljenci, ki naše katoliške kulture, tradicije in običajev ne poznajo ter jih celo zavračajo, kar lahko vidimo v evropskih državah, ki so opustile nadzor nad migracijami.

Deklaracija o brisanju meja, nekontroliranem priseljevanju in izenačitvi statusa begunca in migranta predstavlja tveganje, da se Slovenija s podpisom odpove samostojnemu odločanju o varnosti državljank in državljanov, ki jo je vlada Mira Cerarja hudo ogrozila, vlada Marjana Šarca pa njeno migracijsko politiko nadaljuje.

V Glasu za otroke in družine smo solidarni z vsemi pomoči potrebnimi, javnost še posebej opozarjamo na skrajno stisko preganjanih kristjanov po vsem svetu. Prebivalcem držav, iz katerih odhajajo ilegalni migranti v Evropo, bomo pomagali, da bodo lahko ostali v svojem kulturnem okolju.

Stranka Glas za otroke in družine spoštuje krščanske temelje Evrope in njeno krščansko identiteto, ki pa ne sme biti zlorabljena z lažnim človekoljubjem.

 

Aleš Primc, predsednik

Zadnje novice

Sorodne vsebine