17.6 C
Ljubljana
četrtek, 18 avgusta, 2022

(PISMO BRALCA) Ne Orbanizacija – Putinizacija zdaj!

Piše: Jože Likar

Rad bi komentiral izjave, ki jih je v tedniku Domovina zapisal Luka Svetina v intervjuju z Natašo Pirc Musar, kandidatko za predsednico Slovenije. V spominu mi je ostala kot novinarka, ki je nekaj let vodila TV Dnevnik. Na novinarjevo vprašanje ali podpira novelo zakona o RTV, kot ga predlaga Golobova vlada je odgovorila pritrdilno, češ da se je politizacija zgodila v zadnjih dveh letih? Ne sprejema teze, da je javna hiša bila doslej bolj leva kot desna.

V zadnjih dveh letih so mainstream mediji povsem odkrito podpirali vse tiste osebe, ustanove in posameznike, ki so izigravali ukrepe vlade Janeza Janše in pozivali k sabotažam proti prepotrebnim ukrepom. Vsa levičarska drhal, tožilstvo, razno razni preštevilni »varuhi« neoboljševiških pravic, so skušali vsak ukrep izničiti. Celo ustavno sodišče je razveljavilo zakon, ki je veljal šestindvajset let in je ščit zdravja državljanov, češ, da je pravica drhali do divjanja pred pravico do varstva in zdravja. Novopečene ministrice pa so zaukazale, da se sodni postopki proti neokomunističnim barbarom ustavijo.

»Živel Tito! Živela Partija, živela Rusija, živel Stalin…«

Zaposlovanje na podlagi strankarske izkaznice… Že zapiti propadli študent kemije Kidrič je prepričal naivnega Kocbeka med vojno, da na vsa vodilna mesta svoje ljudi postavi samo partija. Pesem » Jaz bi rad za šefa bil, pa rdeče knjižce nimam, rdečo knjižco b’že dobil, pa osemletke nimam….«je verjetno starejša kot Princ Musarjeva. Kako neodvisno je revolucionarno novinarstvo je lepo povedal Jože Smole, pokojni Božiček:« Novinarji ste družbeno politični delavci privrženi idejam marksizma in leninizma. Da je temu res tako je pritrdil z zelo kultivirano izjavo Marcel Štefančič: » Nas je j….o več kot njih in vemo kdo so. Velik del »novinarjev« je nosil transparente: »Mi vsi smo Štefančič!« Pred leti, ko je bil z Dela odpuščen Dejan Karba, pa so se novinarji postavili njemu v bran: »Vsi smo Karba!« Danes je ta isti Karba zaposlen pri stranki socialnih demokratov. Torej vsi Karbe, vsi Štefančiči veste, kje vam je mesto: med revolucionarnimi propagandisti, ne na nacionalni RTV, ampak v stranki SD.

Fakulteta za družbene vede in novinarstvo se je tudi med študenti imenovala »lemenat Staneta Dolanca«. Tako nam je lahko jasno, zakaj toliko »neodvisnih« novinarjev kandidira za poslance levih strank. Za primerjavo lahko navedem Šetinc-Paškovo. »Nje pogledi – svetle strele s Hude jame so poslani!« Če so že novinarji tako »moralno-politično« podkovani, kako ideološko preparirani so pravniki, ki uresničujejo zamisli pokojnega profesorja Bavcona. On je zagovarjal doktrino, da pravosodje ščiti režim in pridobitve revolucije.

Dr. Župančič je pred leti izjavil, da mnogi pravniki ne vedo, koliko je dva krat dva, ker jih na fakulteti nihče ni tega vprašal! Dovolj je partijska izkaznica. Primer Masleša je dovolj zgovoren.

Kandidaturo Pirc Musarjeve podpirata dva bivša predsednika, Kučan in Türk. To sta res prava s »strica iz ospredja«. Kučan kot šef vseh udbomafijskih spletkarjev, nasprotnik samostojne Slovenije, zadnji šef CK ZK, agent KOS-a, res ne more biti referent za demokratični razvoj Slovenije.

Tudi Danilo Türk ima svoj nahrbtnik, ali celo koš s težkim tovorom. »Proslavil« se je z izjavo, da je Huda jama drugorazredna tema! Na gradbišču stadiona Stožice, je pohvalil investitorje, da je to »primer dobre prakse.« Tako se zapravljajo milijoni davkoplačevalskega denarja!

Ko se je Janez Janša poročil v Drežnici so tamkajšnji vaščani samoiniciativno vzpostavili redarsko službo in urejali promet. Janša se je moral zaradi tega zagovarjati pred tožilstvom. Le malo časa za tem se je nekje na dolenjskem takratni predsednik Turk sestal z oboroženo tolpo »rokovnjačev«, oboroženih z orožjem nekdanje JLA in v oblekah agresorske armade. Nisem slišal pri nobenih poročilih, in ne prebral v nobenem časniku, da je za to kdo od policije, sodstva ali tožilstva kaj ukrenil.

Vse bo še tako, kot je bilo pred osamosvojitvijo Slovenije. Kučan in Türk sta med tistimi uglednimi osebnostmi, ki so se javno izjasnile, da se mora svet sprijazniti s Putinovo agresijo na Ukrajino in ugoditi njegovim zahtevam.

Ne Orbanizacija – Putinizacija zdaj! grozi tudi Sloveniji; podčrtano z zeleno!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine