23.9 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Demanati izjave o terminu in srečanju z direktorji zasebnih zavodov

Direktorji oz. ravnatelji zasebnih zavodov so predsedniku vlade, poslancem Državnega zbora, veruhu človekovih pravic in medijem poslali demanti izjave, ki jo je minister Jernej Pikalo podal na oddaji odmevi prejšnji četrtek.

Pod demanti so podpisani Zavod Sv. Stanislava iz Ljubljane, Zavod Antona Martina Slomška iz Maribora, Waldorfska šola Ljubljana, Waldorfska šola Maribor, Inštitut Montessori Ljubljana in Inštitut Lila iz Podnarta.

Demanti objavljamo v celoti:

Spoštovani g. minister dr. Jernej Pikalo.

V oddaji Odmevi na TV SLO 1 z dne 6. 6. 2019 ste povedali, da ste se na temo predloga sprememb zakona ZOFVI, ki je bil v javni razpravi, pogovarjali z nekaterimi direktorji zasebnih zavodov in da ste že določili termin srečanja z njimi – za katero so vas prosili od začetka javne razprave. Podrobnosti vaše izjave v oddaji Odmevi so v nadaljevanju.

Po preverjanju smo ugotovili, da se v času javne razprave od 11. 4. 2019 do danes, 7. 6. 2019, nihče od direktorjev oz. ravnateljev zasebnih šol ni srečal ali pogovarjal z vami na temo predloga sprememb zakona ZOFVI, ki je bil v javni razpravi, niti nihče od nas ni prejel nobenega termina srečanja. Da naj bi bil določen termin srečanja z nami, smo prvič izvedeli iz medijev včeraj (6. 6. 2019). Podobno smo žal prvič izvedeli iz medijev za vsebino predloga sprememb zakona ZOFVI.

Zadnja komunikacija, ki smo jo s strani MIZŠ prejeli, je dopis št. 007-21/2019/ z dne 8. 5. 2019, v katerem ste zapisali, da “bi srečanje lahko organizirali šele konec meseca maja ali začetek junija 2019”. Konkretnega termina, kljub pisnim in telefonskim pozivom, nismo prejeli.

Če ste torej določili termin srečanja, vas prosimo, da nam ga čimprej posredujete, glede aktualnosti tematike in dolgo čakanje pa pričakujemo, da bo termin že naslednji teden oz. še pred prvo obravnavo v parlamentu.

Lep pozdrav, ravnatelji zasebnih osnovnih šol.

*prepis citata iz oddaje Odmevi 6. 6. 2019 – https://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174620055

(4:06) dr. Peter Gregorčič: »In upam, da bo minister sprejel povabilo direktorjev zasebnih šol, ravnateljev, ki ga vabijo že odkar je ta javna razprava se zaključevala. Obljubil jim je, po mojih informacijah, da se bo na njih odzval konec maja, začetek junija, vendar sedaj ga redno kličejo in zaenkrat termina za njih še nima.«

Novinarka ga. Tanja Starič: »No, minister je tu, bo odgovoril takoj.«

(4:26) dr. Jernej Pikalo: »No, to seveda ni res. Očitno imate napačno informacijo. Termin je in tako da termin je določen. Poleg tega pa verjetno vam ne povejo, se z nekaterimi direktorji zasebnih zavodov dobivam. Tako, da daleč od tega, da ne bi. Ne da bi kakorkoli zapirali komunikacijo.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine