7.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

V Romuniji skupina ilegalnih migrantov pobegnila iz karantene

Dvanajst ilegalnih migrantov je pobegnilo iz karantene v romunskem mestu Temišvar v bližini srbske in madžarske meje. Po informacijah lokalnih oblasti so migranti bili državljani Turčije, Maroka, Libije in Alžirije. Po pobegu so lokalne oblasti hitro sprožile iskalno akcijo.

V Romuniji je 12 ilegalnih migrantov pobegnilo iz karantene. Organi pregona naj bi jih še iskale, a kakor vse kaže, so migranti pretežno iz Turčije, Maroka, Libije in Alžirije po vsem sodeč pobegnili in nadaljujejo svojo pot na Zahod.

V torek je srbski minister za obrambo Aleksander Vulin povedal, da bodo vojaki streljali v zrak v času karantene na vse tiste migrante, ki kršijo vladne ukrepe glede karantene v Srbiji. Vendar po poročanju Voice of Europe lahko opazimo, da se nekateri migranti požvižgajo na pravila, ki veljajo v teh težkih časih.

V Sloveniji že nekaj časa poteka debata med zagovorniki uresničevanja zakonskih določil schengenska območja, ki bi jih morala upoštevati Slovenija ob vprašanju ilegalnih migracij in ljubitelji multikulturalizma, ki bi vse te ljudi sprejeli na državne stroške in jim omogočili lagodno življenje.

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine