16.5 C
Ljubljana
sobota, 30 septembra, 2023

Starši 14-letnico prisilili v splav, potem ko jo je leto dni skupinsko posiljevala pakistanska tolpa iz Rotherhama

14-letno Britanko so prisilili v jemanje drog, jo odpeljali v gozd, kjer so jo trije muslimani skupinsko posilili in ji grozili, da jo bodo pustili v gozdu in jo predali naslednji skupini posiljevalcev. Starši hčerki niso verjeli in so jo spodili iz hiše, kasneje pa prisilili v splav.

Sheffieldsko sodišče je dekle opisalo kot “ranljivega otroka, ki je trpel zaradi nizke samozavesti”, kar je izkoristila muslimanska posiljevalska tolpa, ki si jo je podajala med sabo, poroča Voice of Europe. Dekle je serijsko posiljevala ena skupina moških za drugo.

Tožilka Michelle Colborne je povedala, da so deklico odpeljali v Sherwoodski gozd, jo silili v kajenje kanabisa, da bi bila bolj voljna, in jo nato, ko je bila zadeta in neprisebna, eden za drugim serijsko posiljevali. Grozili so ji, da jo bodo, če ne bo sodelovala, pustili v gozdu.

Starši ji niso verjeli
Na dekletovem vratu so bili vidni znaki ugrizov. Zaradi skupinskega posilstva je tudi zanosila, a so jo starši prisilili v splav, zaradi česar je je utrpela veliko psihološko travmo. Serijsko skupinsko posiljevanje dekleta je potekalo od avgusta 2001 do avgusta 2002, ko ji je bilo komaj 14 let. 34-letna Nabeel Kurshid in Iqlak Yousaf sta dekle večkrat odpeljala v gozd, kjer sta jo silila v uživanje mamil.

Colbornova je povedala, da je dekle za posilstvo povedalo staršem, a ji ti niso verjeli, žalili so jo in jo nagnali iz hiše. Deklico so si skupine muslimanskih moških podajale med sabo in jo zlorabljale. “Pobrali bi jo, da bi imeli spolne odnose z njo in jo predstavili drugim moškim,” je povedala tožilka.

Yousaf in Kurshid sta dva od osmih muslimanov Rotherhamske muslimanske tolpe, ki je prežala na dekleta, stara tudi komaj 13 let, med letoma 1990 in 2000. Britanske oblasti dolgo niso storile ničesar, saj so se bale obtožb“rasizma”. Dekleta so opijanjali in jih omamljali, si jih podajali med sabo in jih spolno zlorabljali. Obtoženi so 37-letni Mohammed Imran Akhtar, 37-letni Tanweer Ali, 39-letni Salah Ahmed El-Hakam, 34-letni Nabeel Kurshid, 34-letni Iqlak Yousaf, 39-letni Amjal Rafiq, 33-letni Asif Ali in 39-letnik, čigar imena ne želijo razkriti.

Ivan Šokić/Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine