13.6 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Slovenka o izkušnji z migrantoma: Postavita se tik za mano, da sem ju zavohala. Prosim za varnostno razdaljo, pa mi mali nekaj sikne v arabščini!

“Medtem pa si mi ta dva migranta postavita direkt za mano. Zavohala sem ju- tako blizu sta bila. Obrnem se in prosim za varnostno razdaljo. Stopita korak nazaj. Pazi, mali mi nekaj sikne v arabščini,” je neprijetno izkušnjo z ilegalnimi migranti opisala slovenska državljanka na Petrolovi bencinski prodajalni v predelu Vič v Ljubljani. V družbi Petrol so potrdili primere, ki znajo biti za zaposlene neprijetni. “Zaposleni se seveda ne spuščajo v konflikte in imajo jasna navodila, kako reagirati. V primeru večjega incidenta ali ogroženosti imajo zaposleni možnost uporabe tipke “panik”, s katero prikličejo varnostnika ali policijo.“

Uporabniki Petrolovih storitev opažajo, da se na bencinskih servisih na Tržaški cesti v Ljubljani predvsem v večernih urah zadržujejo ilegalni migranti, zaradi česar je na enem izmed njih prisoten varnostnik. Negativno izkušnjo je na spletnem omrežju Facebook z javnostjo delila ena izmed uporabnic: “Blagajničarka me pokliče na blagajno in mi reče da imajo take štale z migranti vsak večer in nimajo varnostnikov,” je zapisano v sporočilu.

V sporočilu se razkrije, da se težave z ilegalci, po besedah blagajničarke, dogajajo vsakodnevno in sicer v Petrolovih prodajalnah na Viču in Dolgem mostu. Glede na to, da se v bližini nahaja azilni dom v tem delu Ljubljane, bi lahko večino težav povzročali prebivalci le-tega stanovanjskega objekta.

Ogročena državljanka opozarja, da gre za novo kruto realnost Slovenije in Evrope
V opisanem incidentu gre za še enega izmed mnogih incindentov ilegalnih migrantov, o katerih smo v našem mediju v preteklosti že poročali. Enako se zaveda avtor sporočila, ki je delil zgodbo anonimne slovenske državljanke pred javnostjo. “Vedno bolj pogosto se pojavlja, vedno več se bere o tem. Moj namen ni hujskanje, ampak opozarjanje na dogodke, ki bodo vedno bolj pogosti,” opozarjajo avtorji deljenega sporočila.

Luka Perš/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine