18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Prava invazija: Dolenjski policisti so prestregli 115 ilegalnih migrantov

Dolenjski policisti so imeli prek vikenda opravka s pravo invazijo, saj so prestregli 115 ilegalcev, ki so na različne načine nezakonito prešli slovensko mejo.

 

V petek dopoldne so na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje v tovornem vozilu makedonskih tablic odkrili skritih pet državljanov Pakistana in državljana Afganistana. Popoldne so odkrili še štiri tujce, ki so se prav tako poskušali izmakniti mejni kontroli (dva državljana Pakistana, državljana Afganistana in Maroka).

Iz nedelje na ponedeljek so v tovornjaku srbskih tablic odkrili devet državljanov Pakistana, šest državljanov Bangladeša in dva državljana Afganistana, ki so se skrili med tovor, da bi se tako ognili mejni kontroli. Okoli druge ure so v makedonskem tovornjaku odkrili dva državljana Pakistana in državljana Afganistana.

Prijeti prevozniki

V soboto zvečer so v bližini Obrežja prijeli dva državljana Kosova, ki sta v državo prišla mimo mejnega prehoda. V bližini pa kmalu zatem še državljana Srbije in Hrvaške, ki sta osumljena, da sta omenjena dva čakala, da ju odpeljeta naprej. V delo so se vključili kriminalisti in državljana Srbije in Hrvaške pridržali.

V nedeljo dopoldne so brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, v bližini naselje Jesenice na Dolenjskem prijeli dva državljana Italije in enajst tujih državljanov, domnevno iz Iraka. Državljana Italije sta imela vsak v svojem avtu po pet oziroma šest tujcev, ki sta jih peljala v notranjost mimo mejnega prehoda. V delo so se vključili kriminalisti in oba Italijana pridržali.

V nedeljo popoldne na Čatežu ob Savi ustavili dve osebni vozili ljubljanskih tablic, ki sta jih vozila slovenska državljana. V vsakem od njiju so bili po štirje tujci, domnevno državljani Pakistana. V postopku se je izkazalo, da so v Slovenijo prišli izven mejnega prehoda. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prehajanju državne meje so se tako v delo vključili kriminalisti in oba državljana Slovenije pridržali.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so prijeli 64 tujcev, za katere so ugotovili, da so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov. V petek popoldne so v Dobličah prijeli 7 državljanov Bangladeša in državljana Pakistana; v Sečjem selu pa devet državljanov Bangladeša. V Berčicah so v soboto opoldne prijeli 16 tujcev – izkazalo se je, da gre za državljane Bangladeša. V nedeljo so jih v Jerneji vasi prijeli sedem in prav toliko v Metliki. Šlo naj bi za državljane Pakistana, Indije in Maroka.

Danes zgodaj zjutraj so v Uršnih selih prijeli pet tujcev (Alžirija, Libija in Maroko), ki so poskušali z vlakom odpotovati proti Ljubljani. Izkazalo se je, da ne morejo pojasniti, kako so prišli v Slovenijo, zato so jih pridržali. Tuje državljane, ki so v državo prišli na nezakoniti način, so prijeli še na Dolžu, Podgorju pri Pišecah, Gabrju (Novo mesto) ter Semiču. Skupaj je bilo prijetih 32 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Pakistana, 9 državljanov Maroka, 6 državljanov Alžirije ter po dva državljana Indije in Libije. Postopki s tujci, osumljenimi, da so nezakonito prišli v Slovenijo, še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine