10.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Nova italijanska levičarska vlada odpira pristanišča za vse več nevladnih organizacij, ki tihotapijo migrante!

Kot kaže, so italijanska pristanišča pod novo levičarsko vlado ponovno postala odprta za ladje nevladnikov, ki v Evropo prevažajo ilegalne migrante. Trajekt Ocean Viking, ki je celo poletje v Evropo dovažal migrante, med katerimi so večinoma za boj sposobni moški je namreč dobil dovoljenje za izkrcanje ilegalcev na južnem otoku Lampedusa. Italijanska pristanišča so bila v času, ko je bil notranji minister Matteo Salvini, dosledno zaprta za ladje nevladnikov.

Migrantski transportni trajekt nevladnikov Ocean Viking, ki je neprekinjeno dovažal nelegalne migrante v Evropo, je zdaj dobil dovoljenje nove italijanske levičarske vlade, da na otoku Lampedusa izkrca 82 ilegalcev. Kot poroča Voice of Europe, je 70 odstotkov ilegalcev na tej ladji za boj sposobnih moških.

Med ilegalci na ladji velika večina odraslih moških
Na ladji, ki je na dovoljenje oblasti za pristanek čakala šest dni je 58 moških, šest žensk in 17 mladoletnikov.

Ko je bil notranji minister Salvini, so bila pristanišča za ladje nevladnikov zaprta
Še nedavno, v času, ko je bil notranji minister Matteo Salvini so bila italijanska pristanišča zaprta za ladje nevladnikov, ki so opravila zadnji del tihotapske poti v Evropo. Zdaj, ko je ponovno na oblasti levičarska vlada, so pristanišča očitno zopet postala odprta za množice ilegalcev.

Rok Krajnc/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine