26.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Nemški notranji minister napovedal pogostejše preglede na mejah

Nemški notranji minister Horst Seehofer je v nedeljo zvečer napovedal okrepitev nadzora na mejah s pogostejšimi naključnimi pregledi vozil. Po navedbah nemškega notranjega ministrstva je namen ukrepa boj proti sekundarnim migracijam, torej nezakonitemu prehajanju državljanov tretjih držav med članicami EU, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Varnost se začne na mejah,” je poudaril Seehofer, ki je nedavno sporočil, da bo Nemčija znova podaljšala nadzor na meji z Avstrijo za pol leta. Začasni nadzor na nemško-avstrijski meji bi se sicer iztekel 11. novembra.

V nedeljo zvečer je minister na Twitterju zapisal še, da je poleg podaljšanega nadzora na meji z Avstrijo policiji ukazal tudi pogostejše naključne preglede na mejah Nemčije z vsemi drugimi državami. “Budno bomo pazili na vse meje naše države,” je še tvitnil.

Naključne preglede policija izvaja brez posebnega vzroka ali suma, navaja dpa.

Po navedbah nemškega notranjega ministrstva je namen ukrepa boj proti sekundarnim migracijam. Tiskovni predstavnik ministrstva je dejal, da še vedno opažajo precejšnje število nezakonitih prehodov meje.

Nemčija ima 3700 kilometrov kopenske meje, od tega več kot 800 kilometrov z Avstrijo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine