12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Kup ilegalnih migrantov, dolenjski policisti so jih ujeli 53

V zadnji dneh so policisti PU Novo mesto ujeli 53 ilegalnih migrantov in sedem prevoznikov.

V petek okoli tretje popoldan so policisti pri Miklarjih odkrili dvanajst ilegalnih migrantov, ki so vstopali v osebni avto srbske registracije. Štiriindvajsetletni srbski državljan je ilegalce, vsi so iz Afganistana, skušal prepeljati v notranjost države. Prevoznika so priprli, štiri mladoletne ilegalce odpeljali v center za tujce, ostale pa izgnali.

V noči na soboto so pri Kanižarici policisti ustavili italijanski kombi, v katerem se je stiskalo trinajst ilegalnih migrantov iz Pakistana. Voznika, devetindvajsetletnika z italijanskim državljanstvom, so priprli, prav tako pa tudi dva Pakstanca z urejenim statusom v Italiji, ki sta v drugem vozilu spremljala prevoz ilegalcev.

V soboto okoli sedme zvečer so pri Kostanjevici na Krki ustavili štirindvajsetletnega Avstrijca, ki je v osebnem avtu prevažal sedem ilegalnih migrantov iz Sirije.  
Danes ponoči so pri Brežicah ujeli Italijana, ki je nameraval v Italijo prepeljati dva ilegalca s Kosova. V Svržakih pa so policisti danes ponoči ujeli Hrvata, ki je prevažal štiri nezakonite migrante iz Bangladeša.

Policisti pa so ujeli tudi več ilegalcev, ki so se proti zahodu napotili brez pomoči prevoznikov. V soboto popoldne so pri Bojancih ujeli sedem Alžircev, še štiri Alžirce pa so ujeli pri Radovičih. Na območju Gorjancev so ujeli v nedeljo zjutraj dva ilegalca iz Palestine, pri Kvasici pa dva Iranca.  

Del ilegalcev so vrnili na Hrvaško, z ostalimi pa postopki še niso zaključeni. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine