24.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Ilegalni migranti med mašo vdrli v cerkev in oropali vernike!

Nedeljsko mašo sta prekinila dva migranta neznanega izvora v beograjski stolnici Aleksandra Nevskega in jih okradla. Med mašo sta tako vzela njihov denar in mobilne telefone. Enemu izmed udeležencev je uspelo ujeti in predati policiji, a drugi je ušel.

Ker je Grčija prvič po januarju, migrante spustila v notranjost države, so le-ti nadaljevali pot naprej po tako imenovani balkanski poti, preko katere želijo doseči zahodni svet. Tako njihova pot poteka tudi čez Beograd, kjer sta med drugim dva migranta med nedeljsko mašo oropala obiskovalce. Sicer so migranti že napadali cerkve in jih zažigali, a takšni dogodki so za tamkajšnje prebivalce povsem nekaj novega, poroča Voice of Europe.

“Bila sta dva, vlomila sta v cerkev med mašo in ukradla dve denarnici ter tri mobilne telefone,” je povedal Vajo Jović, eden starejših obiskovalcev srbske pravoslavne cerkve. Jović je bil nad videnim globoko razočaran.

“Potem, ko sta vstopila v cerkev, sta se ločila  na dva dela, medtem so ljudje začeli le ugotavljati, kaj se dogaja, jim je uspelo ujeti enega izmed njih, drugemu pa je uspelo uiti,” je dogajanje opisal Jović. Ilegalna migranta sta ukradla dve denarnici, v eni je bilo 3500 dinarjev (okoli 29 evrov), v drugi pa 18 tisoč dinarjev (150 evrov), kar je bila celotna pokojnina oropane starke.

Po poročanju urada visokega komisarja Združenih narodov za begunce je v Srbiji trenutno 8 tisoč migrantov, večina teh se nahaja v migrantskih centrih po celotni državi. Madžarska je v izogibanje takšnim dogodkom zaprla meje tam, kjer poteka tranzit na meji s Srbijo, zato migranti za azil, lahko zaprosijo samo v Beogradu.

Sara Kovač/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine