16.5 C
Ljubljana
torek, 1 oktobra, 2024

Koncert ansambla »Il Terzo Suono« v Škofji Loki

Piše: Jože Jan

V četrtek, 21. aprila ob 19.30 bo v okviru Kulturno-gastronomskega abonmaja »Polna žlica kulture« v Sokolskem domu v Škofji Loki koncert ansambla »Il Terzo Suono«.

Mednarodni baročni ansambel Il Terzo Sono je bil ustanovljen leta 2005, izvaja svoj repertoar na baročnih instrumentih in na festivalih spremlja slovite soliste. Ansambel sestavljajo člani različnih mednarodnih orkestrov in deluje v zasedbi od kvarteta do komornega orkestra.

Festivalski ansambel gostuje na pomembnih evropskih festivalih, kjer povečuje prepoznavnost slovenskega kulturnega prostora v mednarodni javnosti (npr. festival Ravello, festival Emilia Romagna, Veneto festival, Korkyra festival, predstavitev Slovenije za Svet Evrope v Luksemburgu, predstavitev Slovenije v Bruslju ob Evropskem letu kulturne dediščine).

Il Terzo Suono redno nastopa s priznanimi solisti, kot so Sergio Azzolini, Giuliano Carmignola, Giovanni de Angeli in Christophe Coin.

Kulturno-gastronomski abonma »Polna žlica kulture« združuje zgodovinska mesta v projektu sodelovanja in povezovanja kulture in turizma. Kulturnim doživetjem dodajajo tudi kulinarična, saj je tudi gastronomija del identitete zgodovinskih mest Slovenije. V kulturno-gastronomskem abonmaju je povezanih 20 vrhunskih kulturnih dogodkov, gledaliških predstav, likovnih in muzejskih razstav, glasbenih in plesnih dogodkov in literarnih večerov, ki bodo potekali v 19 zgodovinskih mestih. Pri njihovi izvedbi bo sodelovalo okoli 250 nastopajočih ter 40 vrhunskih kuharskih mojstrov s svojimi ekipami.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine