V svoj pogovorni kotiček Blaž Švab vabi par izjemnih glasbenikov, ki jih bo dodobra zaslišal, predvsem po glasbeni in seveda družbeni plati njihovih glasbenih karier.Oddaja prav tako odpira vrata mladim. Poleti smo v treh dneh avdicij izbirali med vokalisti, starimi med 6 in 16 let, ki so se prijavili za Nove talente. Odziv je bil odličen, prijave so prišle iz vseh koncev Slovenije in mnogih vokalnih šol. 50 smo jih povabili na avdicijo in ugotavljamo, da so izvrstni. Mnogi že pripravljeni na resnejše glasbene festivale. Dvanajst izjemnih pa bomo predstavili, po enega v vsaki oddaji, v naših oddajah, ki bodo predvajane do 23. decembra.

Prva petkova oddaja gosti Nino Pušlar in Nušo Derenda. Dami bosta tudi skupaj zapeli! Poleg njih se na glasbenem odru predstavljajo še Fehtarji, Matjaž Perenič, Buryana, Larisa Sreš in Neža Kirn, Challe Salle z Niko Krmec, Ansambel Petra Finka ter z veliko novo uspešnico skupina Kingston.

V prvi oddaji sezone svoj pevski talent v Novih talentih predstavlja Ema Lesjak s popevko Med iskrenimi ljudmi.

Oddajo si je mogoče ogledati tudi v živo. Vse, ki bi si želeli biti del zabavnega večera, vabimo, da se prijavijo na naslov www.vpetekzvecer.si ali na elektronski naslov [email protected].