15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Eminent Duo v Škofji Loki

Piše: Jože Jan

V sredo, 19. januarja ob 19.30 se bo v Sokolskem domu v Škofji Loki predstavil Eminent Duo. V sklopu Kristalnega abonmaja bosta Moeko Sugiura na violini in Nejc Kuhar na kitari predstavila zanimiv program klasične glasbe.

Na programu koncerta bo Eminent duo izvedel – v priredbi za violino in kitaro – dela baročnih skladateljev (Handel in Bach), fragmente oper (Bizet, Massenet in Manuel de Falla) ter niz skladb Paganinija, Schuberta in Piazzole.

Moeko Sugiura je študirala na Univerzi za umetnost v Tokiu in na Glasbeni in umetniški univerzi na Dunaju, kjer je leta 2015 magistrirala z odliko. Med študijem je pogosto igrala z Dunajsko filharmonijo, na koncertih na dunajskem Musikvereinu in Konzerthausu in na turnejah po Nemčiji in na Japonskem. Prejela je prve nagrade na tekmovanju solističnega filharmoničnega orkestra Edogawa, na mednarodnem tekmovanju Kobe in na študentskem tekmovanju Nagoya na Japonskem. Od leta 2014 je stalna članica Baden-Badenske filharmonije.

Nejc Kuhar je z odliko magistriral iz kitare in kompozicije na Dunaju. Trenutno opravlja doktorat iz kompozicije v Surreju v Angliji. Kot kitarist in skladatelj je osvojil številne nagrade, med drugimi prve nagrade Altheim v Avstriji, Changsha na Kitajskem ter Treviso in Acerra v Italiji. Od leta 2015 poučuje kitaro na Glasbeni akademiji na Dunaju, leta 2018 je bil imenovan za profesorja kitare na Konservatoriju Joseph Haydn v Eisenstadtu. Predava o skladanju za kitaro na različnih evropskih in ameriških univerzah.

 

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine