6.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Cirque le Roux v Cankarjevem domu

Piše: Jože Jan

V torek, 28. decembra se bo ob 19.30 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma predstavila francoska cirkuška skupina Cirque Le Roux .

Cirkuška predstava »Jelen v žarometih« je zgodba o nenavadni družini, ki živi na robu gozda. Tam pa je mogoče vse. Od tega, da se jelen znajde v žarometih in da se kotalkajo po mizi ter hodijo po rokah in po vrvi, pa do tega, da se proti koncu znajdejo v čisto drugem svetu. Neverjetne akrobacije in obilo humorja pomagajo razvozlati zaplet zgodbe ter vse pripeljati do srečnega konca.

Francoska cirkuška skupina s sedežem v francoski regiji Nova Akvitanija je bila ustanovljena leta 2014 in že od začetka žanje izredne uspehe. Sodi med skupine t.i. sodobnega cirkusa, ki je v zadnjem desetletju v Evropi doživel ogromen razcvet.

Sodobni cirkus ne uporablja živali. Ves čar prihaja od nastopajočih umetnikov, izšolanih v cirkuških disciplinah, gledališki igri, petju, plesu in vsem, kar je potrebno za uspešno začaranje gledalcev.

Člani skupine Cirque Le Roux uprizarjajo edinstvena vesolja, prežeta z osebnimi idejami in navdihi. Njihova cirkuška telesa jim omogočajo neverjetne akrobatske vaje. Predstava »Jelen v žarometu« je prava sladica v naboru sodobnega cirkusa. Je zelo zabavna in neverjetno hitra, obenem pa tudi nežna. Je paša za oči, telo in duha.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine