30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Vroč konec tedna: zaradi bučne glasbe izklopili elektriko, 16-letnica v bran kršitelju, izvajalec gradbenih del svoji stranki dal “eno okoli kepe”…

Piše: C. R. 

Policisti PU Novo mesto so minuli konec tedna krotili precej razgrajačev. Nekateri primeri so zelo izstopali. 

Policisti  so v petek na javni prireditvi v Trebnjem obravnavali štiri osebe iz okolice Trebnja, stare med 21 in 29 let. Slednji naj bi na prireditvi fizično obračunavali z dvema udeležencema na prireditvi. Pri tem je bil eden od njiju lažje telesno poškodovan. Policisti vse okoliščine dogodka preiskujejo, v zaključku pa bodo kršiteljem izdali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru ali pa jih kazensko ovadili zaradi povzročitve lažje telesne poškodbe.

Brežiški policisti so v Kapelah v noči iz petka na soboto obravnavali 20-letnega »znanca« iz Brezine, ki naj bi s pestmi večkrat udaril enega od gostov. Policisti so ga izsledili in vklenili ter zaradi nadaljevanja kršitve v opitem stanju zanj odredili pridržanje. Med postopkom se je kršitelja oklenila 16-letnica in tako želela preprečiti policistom, da bi ga odpeljali v pridržanje. Policisti so tudi zoper njo uporabili prisilna sredstva in jo za kratek čas vklenili, da so lahko 20-letnika odpeljali na hladno. Za 16-letnico bodo uvedli postopek o prekršku, za 20-letnika pa se bodo o ustreznem ukrepu odločili glede na stopnjo poškodb oškodovanca, ki ga je udaril.

Nadalje so morali posredovati še v sporu med 38-letnikom iz okolice Brežic in 17-letnikom iz okolice Novega mesta. 38-letnik je policistom prijavil 17-letnika, ki naj bi ga udaril v glavo. Med postopkom se 38-letnik ni pomiril in je skočil v 17-letnika. Da so lahko izpeljali postopek, so ga za krate čas vklenili. Oba se morata sedaj izjasniti o dogajanju, saj bo od tega odvisno ali bosta dobila plačilni nalog zaradi pretepa in neupoštevanja policistovih ukazov ali pa bo 17-letnik kazensko ovaden zaradi povzročitve lahkih telesnih poškodb, 38-letnik pa zaradi groženj.

Novomeški policisti so v soboto opoldne posredovali zaradi prašičev, ki so zašli v sosedov vinograd in poškodovali nekaj deset trt. Med pogovorom z lastnikom vinograda in lastnikom prašičev s policisti se vidno opiti lastnik prašičev ni hotel pomiriti in upoštevati ukazov policistov, zato so ga vklenili in odpeljali v pridržanje do iztreznitve.

Črnomaljski policisti so v soboto popoldne posredovali v sporu v okolici Črnomlja. Sprla sta se 35-letnica iz Črnomlja in 30-letnik iz Kanižarice. Slednji je pri ženski izvajal sanacijska dela, pri čemer stranka ni bila zadovoljna s kvaliteto opravljenih del. Na višku spora je 30-letnik svoji stranki primazal zaušnico, tako da je morala iskati zdravniško pomoč. Zoper 30-letnika so uvedli postopek o prekršku.

Policisti iz Šentjerneja so v soboto zvečer dobili prijavo o vozniku štirikolesnika, ki se je vozil po zaprtem območju javne prireditve v Šentjerneju in ni upošteval navodil in odredb varnostnikov. Policisti so na kraju zalotili 35-letnika in njegovega mladoletnega sina. 35-letnik naj bi ob tem varnostnikom grozil. Med postopkov je 35-letnik iz Mihovice žalil enega od varnostnikov, kar je slednjega tako razjezilo, da je skočil vanj in ga vrgel po tleh. Policisti so morali uporabiti telesno silo in lisice, da so ju spravili narazen in pomirili situacijo. Postopek so nadaljevali na policijski postaji.

35-letnik je nakazal, da bo zaradi telesnih poškodb kazensko ovadil 52-letnega varnostnika, slednji pa 35-letnika zaradi groženj. Policisti so 35-letniku takoj napisali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja, sledijo pa še ukrepi zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in neupoštevanja varnostnikov po zakonu o zasebnem varovanju.

Trebanjski policisti so v noči iz sobote na nedeljo posredovali v okolici Trebnjega, kjer je 30-letnica praznovala rojstni dan. Zabava z glasno glasbo se je nadaljevala pozno v noč, kar je vznejevoljilo okolico, ker niso mogli spati. Nekaj pred drugo uro zjutraj (nedelja) so bili policisti na kraju zabave. Obisk ni zalegel za dolgo, saj je 43-letni sorodnik slavljenke z glasnim predvajanjem glasbe nadaljeval takoj po njihovem odhodu. Opiti prisotni niso upoštevali ukazov policistov in niso želeli zmanjšati hrupa, zato so policisti odredili, da se jim začasno odklopi elektrika. Slednje je zadostovalo, da so glasbo čez nekaj minut prekinili, policisti pa preklicali dežurnega električarja, ki je bil že obveščen o odredbi za izklop elektrike. 40-letniku bodo napisali plačilni nalog.

V noči iz nedelje na ponedeljek so novomeški policisti posredovali v Brezju zaradi nasilja nad žensko. Tam je 58-letnik žali svojo partnerko in jo nagnal iz bivališča. Opiti 58-letnik je z žalitvami nadaljevali tudi po prihodu policistov in ker se ni pomiril in upošteval ukazov policistov, so ga odpeljali v pridržanje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine