7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Tragično: na 70-letnika padel hrast, poškodbe so bile zanj usodne

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so intervenirali v 50-ih nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 189 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami devet prometnih nesreč, v katerih je nastala  premoženjska  škoda.  Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda  in  miru  na  javnih  krajih  in  v  zasebnih  prostorih.  S področja kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih  dejanj ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požarov, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Metliški  policisti so bili nekaj pred 14. uro obveščeni o nesreči pri delu v gozdu pri Dolenjih Dobravicah. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov  sta  70-letni  in  40-letni moški v gozdu podirala drevesa. Pri podiranju  hrasta na strmem pobočju se je deblo upognilo,  prečno počilo in padlo za 70-letnega moškega. 40-letni moški mu je vse do prihoda reševalcev nudil  prvo pomoč, vendar je moški kasneje zaradi hudih poškodb umrl. Ogled kraja  nesreče so opravili kriminalistični tehniki ogledne skupine Sektorja kriminalistične  policije  PU  Novo  mesto,  ogleda  sta  se udeležila tudi preiskovalna  sodnica  in  okrožni državni tožilec. Po zaključeni preiskavi bodo policisti z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Prav tako okoli 14. ure so zaradi nesreče pri delu v gozdu posredovali tudi sevniški  policisti. Ugotovili so, da je 68-letni moški v kraju Čelovnik po brežini s traktorjem in vitlom vlekel drevo. Pri vleki se je veja sprostila in  ga  udarila.  Hudo poškodovanega moškega so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico  v  Celje. Policisti bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili tožilstvo.

Občani  naj  se  v  gozd ne odpravijo sami in naj bodo pri spravilu lesa še posebej previdni. Upoštevajo naj pravila varnega dela, usposobijo naj se za varno  delo  z  motorno  žago  ter uporabljajo vso potrebno zaščitno opremo (čelada  z  glušniki,  protivrezna  obutev  in  hlače).  Svetujemo  pa, da
zahtevno in nevarno opravilo sečnje dreves in spravila lesa raje prepustijo usposobljenim osebam. V  kraju  Pesje  na  območju  Krškega  je  v  noči na 25. 2. Nekdo vlomil v delavnico  ob stanovanjski hiši in odtujil tri motorne žage, dva električna vrtalnika in gorivo. Lastnika je oškodoval za 1200 evrov. V  noči  na  25.  2.  so  v  Šmarjeti  neznanci vlomili v pomožni objekt ob stanovanjski  hiši  in  iz  cisterne  iztočili  in  odtujili  vino. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2000 evrov. V  Artičah so v noči na 25. 2. neznanci iz kokošnjaka odtujili 21 kokoši in petelina.

Nekaj  po  15.  uri  se  je  zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika,  v  Pogancih.  59-letni  voznik  je vozil osebni avtomobil v smeri proti Novem mestu in v Pogancih v ovinku zapeljal na levo smerno vozišče in trčil  v  avtomobil,  ki  ga  je  voznica  pripeljala  iz  nasprotne smeri.
Reševalci so oba poškodovana udeleženca nesreče odpeljali v bolnišnico.

Policisti PP Krško so bili nekaj po 19. uri obveščeni o požaru stanovanjske hiše  v  kraju  Mrtvice.  Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi zagorelo  v bližini dimnika peči na trda gorica, ogenj pa se je razširil in zajel   ostrešje  hiše.  V  požaru  ni  bil  nihče  poškodovan  ogenj pa je
povzročil za okoli 5000 evrov škode. Policisti bodo po zaključeni preiskavi o  vzroku  za  nastanek požara in drugih ugotovljenih okoliščinah seznanili pristojno tožilstvo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine