0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Spet pestro dogajanje na območju PU Ljubljana; policisti v gozdu v okolici Logatca odkrili manjši nasad konoplje

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 198  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  52 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  46  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 71 dogodkov.

Policisti  so  med  drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in primer  poškodovanja tuje stvari.  Prav  tako  so  policisti posredovali v primeru nasilja v družini, policisti še zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  14  prometnih  nesreč  z materialno  škodo,  3  nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri  sta bili huje poškodovani dve osebi. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli 2 vozili.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 21 krat na  javnem  kraju,  pri  čemer so pridržali eno osebo in  5 krat v zasebnem prostoru.

V zadnjih 24 urah so bili na območju Ljubljane prijeti 4 tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Gre za državljane Alžirije in Pakistana. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Vlomi v prestolnici

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnik je oškodovan za okoli 3000 evrov. Na območju Bežigrada  bilo vlomljeno v hišo od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnik je oškodovan za okoli 3500 evrov. V Šiški je neznani storilec vlomil v hišo, od koder pa ni ničesar odtujil. Ostalo je pri poskusu. Nastalo je za okoli 1000 evrov škode V Mostah je neznani storilec poskušal vlomiti v hišo, vendar je od dejanje odstopil in ni  ničesar odtujil. Ostalo je pri poskusu. Nastalo je za okoli 300 evrov škode. Na Viču je neznani storilec vlomil v klet, od koder je odtujil moško gorsko
kolo. Lastnik je oškodovan za okoli 300 evrov. Prav tako na Viču je neznani storilec poskušal vlomiti v gostinski lokal, vendar je od dejanje odstopil in ni  ničesar odtujil. Ostalo je pri poskusu. Nastalo je za okoli 700 evrov škode.

Požar  v  Ljubljani

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj, okoli 22.45, obveščena o požaru na  Kržičevi  ulici  v  Ljubljani, kjer je zagorelo pod balkonom priličnega stanovanja.  Na  kraju  so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Po do sedaj  zbranih  obvestilih  in  ugotovitvah  ogleda,  vzrok  požara  še  ni ugotovljen,  zagorela  pa so oblačila in vzmetnica. Požar se je razširil na balkon,  poškodovano  pa  je  tudi  okno,  del  ometa, zaradi vročine pa je poškodovan  tudi  balkon  v  1.  nadstropju.  V dogodku ni bila poškodovana nobena oseba, prav tako ni bil nihče evakuiran v času intervencije. Po prvi nestrokovni  oceni  je  nastalo  za  nekaj  tisoč  evrov  materialne škode. Policisti  nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil tudi v smeri sumov kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Odkrit nasad kononoplje

Policisti Policijske postaje Logatec so pri delu na terenu v gozdu v okolici Logatca  odkrili  manjši  nasad  konoplje  (9  rastlin).  Policisti  vodijo predkazenski  postopek  zoper  neznanega  storilca  zaradi  suma  kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Prometne nesreče

Policijska  uprava Ljubljana je bila včeraj okoli 6.45 obveščena o prometni nesreči  v  Zg.  Logu   v  kateri  so  bila udeležena tri osebna in tovorno vozilo.  Po  do  sedaj  zbranih  obvestilih  in ugotovitvah je znano, da je nesrečo  zaradi  nepravilnega prehitevanja povzročil voznik osebnega vozila, ki  je   vozil  od  Litije   proti  Ljubljani.  Pred  viaduktom  je  pričel prehitevati  pred  seboj vozeča vozila.  V tistem trenutku  je iz nasprotne smeri  pravilno pripeljal voznik osebnega vozila, zaradi česar se je pričel umikati  v  desno  in  trčil  v  tovorno vozilo ki ga je prehiteval. Vozilo povzročitelja  je  pri  tem odbilo na levo smerno vozišče, zaradi česar sta osebni  vozili  med seboj trčili. Takrat je vozilo povzročitelja dvignilo v zrak  in  ga  vrglo  čez  varovalno  ograjo na nasip. Osebno vozilo drugega udeleženca pa je trčilo v tretje udeleženo osebno vozilo , ki je peljalo za njim. Dve osebi (povzročitelj in voznik prvega osebnega vozila) sta utrpeli hude  telesne poškodbe.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri sumov  kaznivega  dejanja  Povzročitve  prometne nesreče iz malomarnosti po 323.KZ-1.

Včeraj  okoli  7.30  je  v  križišču  Dunajske  ceste  z Posavskega ulico v Ljubljani   prišlo  do  prometne  nesreče,  v kateri sta bili udeleženi dve vozili.  Po  do  sedaj  zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je do nesreče  prišlo  ko  je  30-letna  voznica  pri  vožnji  po  Dunajski cesti zapeljala  skozi  križišče  pri  rdeči  luči in pri tem zaprla pot 59-letni voznici,  ki  je  pravilno  zapeljala  v  križišče. Po trčenju se je vozilo povzročiteljice prevrnilo na streho, voznica pa se je pri tem lažje telesno poškodovala.  Po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah bo izveden ustrezen ukrep.

Včeraj  okoli 21.20 je na Litostrojski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče,  v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Do nesreče je prišlo, ker voznica osebnega vozila ni vozila po desni strani
vozišča  in  je trčila v kolesarko, ki je pripeljala nasproti. Kolesarka se je v nesreči lažje telesno poškodovala. Policisti voznici odredili preizkus alkoholizirnanosti. Rezultat preizkusa je bil  nad zakonsko dovoljeno mejo, odrejen  ji  je  bil  strokovni  pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri sumov kaznivega dejanja Nevarne vožnje po 324.KZ-1.

Včeraj  okoli  21.30  se  je v križišču Gorenjske ceste in Ceste komandanta Staneta  v  Medvodah,   pripetila  prometna  nesreča,  v  kateri  sta  bili udeleženi  dve  vozili.  Voznik osebnega vozila je vozil iz Ljubljane proti Kranju  in  v  križišču  s C. komandanta Staneta zavijal levo v smeri proti železniški postaji. Pri tem pa ni pustil prednosti vozniku osebnega vozila, ki  je  pripeljal  iz nasprotne smeri. V nesreči sta bila oba voznika lažje telesno  poškodovana.  Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola (0,52 mg/l). Vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Vozil pod vplivom alkohola

Policisti  so danes v nočnem času na Celovški cesti v Ljubljani ustavili in kontrolirali  voznika  osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je  vozil  pod  vplivom  alkohola  (0,90 mg/l). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja  vožnja.  Prav  tako  mu  je bil izdan plačilni nalog ker se je v postopku nedostojno vedel do policistov.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine