-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Sekali in kradli drevesa

Piše: C. R.

V gozdu na območju Podgorja pri Slovenj Gradcu je neznani storilec posekal devet smrek in jih odpeljal.V Vitanjskem Skomarju je neznani storilec posekal in ukradel okoli 50 let star bor.

V Krakovskem gozdu je lastnik gozda v soboto opazil, da so mu neznanci iz gozda odpeljali hlodovino, pripravljeno za drva za kurjavo. Oškodovali so ga za okoli dvesto evrov.

V soboto zjutraj so bili obveščeni o vlomu v skladišče gostinskega lokala v Slovenj Gradcu. Storilec je ukradel več različnih alkoholnih pijač.

V noči iz sobote na nedeljo so na Ljubečni obravnavali vlom v trgovino. Storilec je ukradel nekaj oblačil in nekaj cigaret. Lastnikom je škodo povzroči še s poškodovanjem dvojnih vrat.

Varnostnik trgovine v Brežicah je v petek pri tatvini zalotil 44-letnika, ki je nabral za deset evrov artiklov in jih nameraval odnesti mimo blagajne brez plačila.Lastnik zidanice na Osrečju je v soboto dopoldne ugotovil, da so mu neznanci iz zidanice pobrali okoli dvajset metrov bakrenih žlebov.V nedeljo so lastniki novogradnje v Gorenjev vrhu pri Dobrniču opazili poškodovana vrata hiše. Obvestili so policiste, ki so opravili ogled kraja in ugotovili, da so storilci v zadnjih dneh na silo vstopili v objekt in iz hladilnika odtujili suhomesnate izdelke v vrednosti okoli sto petdeset evrov. So pa povzročili bistveno več škode na novih vratih prostorov, kjer naj bi bilo škode za okoli dva tisoč evrov.

V petek popoldne je v nakupovalni center v Brežice prišel pijan 27-letnik, si nabral prehrambne artikle in nekaj alkoholne pijače in nameraval zapustiti trgovino brez plačila. To mu je preprečil varnostnik, ki je o tem obvestil policiste. 27-letnik je na kraju kričal in postajal agresiven in ker ni šlo drugače, so ga vklenili in odpeljali v pridržanje. Nabrane artikle so vrnili trgovini.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine