12 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 septembra, 2021

Pozor, v Kopru napada pitbul!

Konec marca 2018 je na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Koper poklical občan in naznanil, da jenjegovega psa pred trgovino v Olmu napadel pes pasme pitbull terier in ga poškodoval. Lastnica je zatem s svojim psom peš zbežala po Dolinski cesti.

 

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je imel prijavitelj svojega psa mešančka pripetega na vrvici. Ko sta prišla na parkirni prostor pred trgovino, je z bližnjega travnika pritekel brez povodca in brez nagobčnika pes pasme pitbull terier in napadel njihovega psa. Psa so skušali spraviti narazen, vendar jim to ni uspelo. Ko je lastnik napadenega psa pričel klicati policijo, je lastnica napadalnega psa pobegnila. Zaradi hudih poškodb so poškodovanega psa odpeljali na Veterinarsko postajo Koper.

Lastnico psa pitbull terier so policisti izsledili v Bošamarinu. Pri pregledu dokumentacije je bilo ugotovljeno, da ima pitbull terier status nevarnega psa in ima v evidenci zabeležena dva ugriza. Skrbnici je bil predočen prekršek.

Ker je pes imel status nevarnega psa in je imel zabeležene tri ugrize, se je veterinarska inšpekcija odločila za odvzem psa lastniku. Veterniarska inšpekcija v Kopru je Policijsko postajo vodnikov službnih psov 5. 4. 2017 zaprosila za asistenco pri odvzemu psa in vodniki so dejansko 6. 4. 2018 nudili asistenco veterinarski inšpekciji, ki je lastnici psa uspešno odvzela.

Lastnica je kršila določila Zakona o zaščiti živali (ZZZiv), ker ni zagotovila fizičnega varstva nevarnega psa v skladu z drugim odstavkom 12. člena tega zakona.

Zadnje novice

Sorodne vsebine