15.6 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Policija poziva glede neprijavljenih shodov

Piše: Kronika24ur.si

V zadnjih dneh je policija seznanjena z informacijami o načrtovanih neprijavljenih javnih shodih. Za udeležence to pomeni, da ni organizatorja, ki bi poskrbel za njihovo varnost in jih je v tem primeru prepustil samimi sebi.

V takšnih primerih skrb za varnost in red prevzamejo policisti, ki pozivajo vse morebitne udeležence, naj pri uveljavljanju pravice do izražanja in zborovanja upoštevajo njihova navodila in ukaze. Policija bo ves čas spremljala dogajanje na prostoru, kjer bo potekal javni shod, in ukrepe prilagajala varnostnim razmeram in tveganjem. V skrajnem primeru je ukrep tudi razpustitev shoda in izpraznitev prostora, so sporočili.

Na shode in prireditve ni dovoljeno prinašati nevarnih predmetov, odsvetujemo zadrževanje z otroci in posebej opozarjamo, naj bodo udeleženci tudi sami pozorni na posamične dogodke, ki bi jih lahko ogrozili ali poškodovali (npr. metanje nevarnih predmetov, pirotehničnih izdelkov, nevarnih snovi). “Zavedamo se pomena javnega izražanja mnenj in stališč o vprašanjih javnega ali skupnega pomena. Zato udeležence prosimo in pozivamo, naj to pravico uveljavljajo mirno in strpno ter v dobrobit vseh, ki se v tistem času nahajajo na določenem prostoru,” je sporočila PU Kranj.

Zaradi potovanj varnostnih kolon s policijskim spremstvom bo danes in jutri tudi oviran promet na območju Ljubljane in Kranja z okolico. Policisti bodo oba dneva izvajali krajše mobilne in popolne zapore prometa. Možni so zastoji. V veljavi je tudi odredba o omejitvi prometa za tovorna vozila nad 7,5t in za vozila, ki prevažajo nevarno blago.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine