14.4 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Kraje goriva in vlomi v vozila

Neznani storilec je na Savski Loki v Kranju preko vikenda iz tovornega vozila odtujil okoli tisoč litrov goriva, v še štirih primerih pa je bil včeraj prijavljen vlom v objekte ali vozila.

Na meji je storilec poskušal vlomiti v osebni avtomobil. V Preddvoru je storilcu vlom v vozilo uspel. Odtujil je denarnico in torbo. V Rodinah je bilo vlomljeno v pomožni objekt, v Smokuču pa v stanovanjsko hišo. Iz hiše je bil odtujen nakit.

Ob okvari vozila se dobro osvetli. Gorenjski prometni policisti so danes okoli 6. ure zjutraj sprejeli informacijo o dveh neoznačenih udeležencih, ki sta na avtocesti na vozilu v temi menjala pnevmatiko. Zadrževala sta se sicer na odstavnem pasu, ki je namenjen temu, postavila naj bi tudi varnostni trikotnik, ki se ga v takih primerih uporablja, naj pa ne bi nosila odsevnih telovnikov. Zato opozarjamo, da mora vsak udeleženec, ki hodi po avtocesti ali hitri cesti nositi tudi odsevni telovnik živo rumene ali oranžne barve z vdelanimi odsevnimi trakovi bele barve. Uporaba telovnika ob okvarah vozil je priporočljiva tudi na ostalih cestah.

Ob prihodu patrulje na kraj sta se udeleženca že odpeljala.

Kako na cesti ravnati ob okvari ali nesreči?
– Poskrbi za varnost
– ustavi ob skrajnem robu ceste
– vključi vse smernike
– obleci odsevni telovnik
– postavi varnostni trikotnik.

Zadnje novice

Sorodne vsebine