9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Danes so pridržali 14 osumljenih gospodarskega kriminala

Kot smo že poročali, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor danes zjutraj skupaj s policisti in kriminalisti večih policijskih uprav začeli z izvajanjem operativnih aktivnosti na območju policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana, Koper in Murska Sobota.

Na podlagi odredb sodišča kriminalisti in policisti opravljajo hišne preiskave v zasebnih in poslovnih prostorih na 17 različnih naslovih po vsej Sloveniji. Pri preiskavah iščejo dokaze, s katerimi bodo utemeljili storitev večih kaznivih dejanj davčne zatajitve in pranja denarja na škodo proračuna Republike Slovenije. Protipravna premoženjska korist ki je ob tem nastala presega 3 milijone evrov.

Predkazenski postopek, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, poteka zoper 16 osumljencev. Danes je bilo pridržanih 14 osumljencev, trenutno jih je pridržanih še 10 (v zvočnem posnetku je pomota. Pravilna številka je še 10 pridržanih in ne 6, kot je uvodoma povedal Robert Munda,  v zaključku pa se je popravil).

Pri današnjih aktivnostih sodeluje 64 kriminalistov in policistov iz policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana, Koper in Murska Sobota.

Zvočni posnetek izjave Roberta Munde je dostopen na

Še več podrobnosti bo predstavljenih na novinarski konferenci, predvidoma v četrtek, 13. 12. 2018, dopoldne.

Zadnje novice

Sorodne vsebine