17.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Tanja Fajon preprosto laže

Tanja Fajon, uradno vršilka dolžnosti šefice SD, po njenem mnenju in seveda po mnenju dominantnih medijev »voditeljica SD«, kar je seveda laž, preprosto laže.

 

Po odličnem izkupičku pogajanj Janeza Janše, ki nam je do leta 2027 v Bruslju izpogajal 10.500.000.000,00 evrov, od tega nam ne bo treba vrniti 6.600.000.000,00 evrov, bolj razumljivo povedano, to pomeni nad 5000,00  evrov na vsakega prebivalca Slovenije, se je oglasila Tanja Fajon. Takole je zapisala.

Neverjetno sprenevedanje Tanje Fajon sem komentiral takole:

Fajonova, pa mi je odgovorila takole:

Toda pazite Tanja Fajon, ki sama sebe imenuje voditeljica SD, hudo laže. V imenu predsednika vlade Janeza Janše in koalicije, sem ji sredi junija 2020 poslal v podpis sporazum, ki si ga lahko preberete na naslednji povezavi: https://www.gov.si/novice/2020-07-03-podpisan-sporazum-in-dogovor-o-sodelovanju-za-dobrobit-slovenije/ . Gre za identičen sporazum, ki ga je s prvo vlado Janeza Janše leta 2006 podpisal takratni vodja opozicije Borut Pahor. Bistvo pa je seveda v tem, da bi lahko SD sooblikovala zakone še preden bi bili ti sprejeti na Vladi RS. Pri tem pa SD ne bi imela nobenih obveznosti. Torej možnost sooblikovanja zakonov brez obveznosti. »Stalno sodelujemo s svojimi predlogi« je nova laž Tanje Fajon. Glede na to, da sem zadolžen za sodelovanje med Vlado RS in DZ, s strani Tanje Fajon ali SD nisem dobil nobenega predloga.

Kar se tiče dialoga med SD in koalicijo, je stvar popolnoma dokazljiva in jasna. Ko smo sprejemali PKP2 (proti korona zakon 2), sem SD poslal predlog besedila zakona s prošnjo, da podajo svoje pripombe in predloge. V enem dnevu so naš predlog v javnosti popolnoma skritizirali, uradnih pripomb pa sploh niso podali.

»Zavrnili smo podpis zaveze«, kar piše Tanja Fajon je torej preverljiva laž, le kliknite na gornjo povezavo in se prepričajte sami. Želi pa Tanja Fajon sodelovati pri »strateških odločitvah, kot je črpanje EU denarja«. Ja hvala gospa Fajonova. Janez Janša se je izjemno dobro pogajal za EU sredstva že leta 2007, nato leta 2013 in sedaj leta 2020. Kaj pa ste prispevali vi v SD? Nič od nič. Tako v letu 2009 kot tudi  v letih 2013 do 2019, ko ste bili na oblasti, niste znali niti počrpati EU sredstev, ki so bila na razpolago v Bruslju. Vaša nesposobnost črpanja EU sredstev je dokazljiva, zato vaše pomoči pri črpanju EU sredstev sploh ne potrebujemo. 

Še javni izziv. Vabim vas, da se na to temo javno soočiva. Si upate?

http://www.vinkogorenak.net/

Zadnje novice

Sorodne vsebine