10.8 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Skrajni levičarji uničujejo zahodno civilizacijo

Leta 1992 je ameriški politolog in ekonomist Francis Fukuyama napisal knjigo Konec zgodovine in zadnji človek, štiri leta kasneje pa ameriški politolog Samuel P. Huntington knjigo Spopad civilizacij in preoblikovanje svetovnega reda.

 

Če je prvi menil, da smo po padcu komunizma priča koncu zgodovine in globalni prevladi liberalne demokracije kot univerzalne oblike vladavine, pa je drugi opozoril, da v svetu ne gre za vzpostavljanje enotne svetovne ureditve po zahodnem zgledu, ampak za predrugačenje sveta na civilizacijski podlagi. Glavni akterji so po Huntingtonu tako različne civilizacije (zahodna, pravoslavna, latinsko-ameriška, afriška, islamska, kitajska, hinduistična, budistična in japonska) kot kulturno specifične entitete s svojo lastno zgodovino. In kot kaže dogajanje zadnjih let, se je na udaru najbolj znašla predvsem zahodna civilizacija, ki temelji na judovsko-krščanskih koreninah. Pomembno svarilo Zahodu je bil nedvomno napad na New York in Washington 11. septembra 2011 in številni drugi napadi Al-Kaide in Islamske države, ki smo jim bili priča v zadnjih dveh desetletjih.

No, v zadnjem času pa Zahod vse bolj spodjeda kulturni marksizem, ki se je kot metastaze razširil v vse pore zahodnih družb. Na to nevarno ideologijo v intervjuju za revijo Demokracija opozarja tudi znani slovenski svetovni popotnik Borut Korun. Zaradi tega so v ZDA in številnih zahodnoevropskih mestih priča napadom na simbole zahodne civilizacije, ki jo predstavljajo spomeniki znamenitim ljudem, ki so pomembno sooblikovali zahodno civilizacijo. V Londonu je multikulturna levičarska drhal oskrunila celo spomenik Winstona Churchilla, ki je simbol boja proti fašizmu in nacizmu v času druge svetovne vojne. Njegov spomenik so oskrunili ljudje, ki sami sebi pravijo antifašisti, a so s svojim ravnanjem, kot je še v času svojega življenja napovedal Churchill, v resnici fašisti. Podobne skrajneže vsak petek proti večeru gledamo žal tudi v Ljubljani.

V zadnjih letih se je na udaru najbolj znašla predvsem zahodna civilizacija, ki temelji na judovsko-krščanskih koreninah.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine