10 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Samozvana kritična javnost zaudarja po hinavščini

Piše: Bogdan Sajovic

Dejstvo je, da se Golobovo ime omenja v nekaterih preiskavah glede pranja denarja in korupcije v tujini in se napoveduje preiskava tudi v pri nas.

Oni dan je v javnosti zakrožila novica, da si je naš najljubši GenIj umislil približno dvainpolkratno povečanje plače za najvišje državne funkcionarje, kar pomeni seveda tudi njega. Po pravici povedano me ta novica niti ni presenetila. Si je kdo res mislil, da bo Golob, navajen mastne plače v energetskem kolhozu, v katerem si je za nameček izplačeval še milijonske bonuse za uspešnost, res delal za par jurjev? Dajte no, model je prepričan, da mu pripada le najboljše, in ima roko nad proračunsko mošnjo, jasno je, da jo bo odvezal. Saj jo je tudi za svoje pajdaše iz energetskih kolhozov, katerim je namenil pol milijarde pomoči pri lajšanju izgub, čeprav so si tudi oni izplačevali milijonske nagrade za uspešno poslovanje.

In odvezal jo je tudi za sodnike in tožilce in jim namenil bonus šeststo evrov po glavi. Dejstvo, da se Golobovo ime omenja v nekaterih preiskavah glede pranja denarja in korupcije v tujini in se napoveduje, da bodo sprožili preiskavo tudi v pri nas, seveda s tem bonusom nima nobene zveze. Če temu verjameš, seveda. In tako imenovana kritična javnost, ki se je penila, ko je Janševa vlada namenila nekaj bonusa zdravnikom, gasilcem in drugim, ki so med pandemijo kitajskega virusa več mesecev delali tako rekoč dan in noč in reševali življenja, zdaj molči in se dela, kot da nič ne ve, nič ne sliši in nič ne vidi. V času Janševe vlade so se drli o zlorabi položaja, nepotrebnem zadolževanju, diskriminatorni praksi, rušenju plačnih razmerij, kupovanju volilne baze in tako naprej in nazaj. Vsak petek so vrteli pedale okoli parlamenta, »profesionalni in neodvisni mediji« so kričali, cirkusu ni bilo konca.

Sedaj, ko Golob med svoje pajdaše deli na stotine milijonov, pa je vse, kar zmore samooklicana kritična javnost, grobna tišina, ki zaudarja po hinavščini …

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine