11.4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Salonski revolucionarji z debelimi denarnicami

Se še spominjate dogajanja pred kakšnimi osmimi leti? Takrat so se namreč dogajale vseslovenske vstaje, ki so bile, kot so jih organizatorji predstavljali, »spontane«. Skratka, množična javna zborovanja ponižanih in razžaljenih, zlasti mladih, ki so protestirali proti skorumpiranim elitam, tako »levim« kot »desnim«, zahtevali boljšo prihodnost in seveda sestop Janševe vlade z oblasti.

 

Vlada sicer zaradi vstaj ni odstopila, spodnesel jo je šele »Juda Iškarjot«, je pa vstajniški drhali uspelo z oblasti nagnati tedanjega mariborskega župana Franca Kanglerja. In ko se je vlada zamenjala in Janez Janša ni bil več premier, je potreba po vstajah izginila, kot bi mignil. In šele dolga leta kasneje so na dan prihajale šokantne podrobnosti o finančnih ozadjih »spontanih« vstaj. Za granitnimi kockami se je namreč skrivala trgovina z mamili. In verjetno tudi tokrat ni kaj dosti drugače, saj se eden od režiserjev tedanjih vstaj sedaj znova oglaša kot nekakšen moralni razsodnik, čeprav je bil sam obsojen zaradi tihotapljenja mamil. In seveda, podobno kot njegovi kolegi iz medijev, vabi k uporu, demonstracijam, ki pa v času Šarčeve vlade niso bile potrebne, kajne?

Ker bi verjetno tovrstni vstajniški projekti ostali tokrat omejeni le na krog zanesenjakov z Metelkove in iz Roga, je moralo politično podzemlje organizirati ekskluzivno razkritje pri dobavi zaščitne opreme, in sicer tako, da so uporabili koristnega idiota, ki je bil vpleten v posle in se je menda pokesal, javnost pa bi predstavi nasedla in odšla na ulice protestirat, češ da se ponavlja Janševa orožarska trgovina, peščica bogati, navadni ljudje pa umirajo. Tako nekako je Golobičev krog predstavil zadevo, pri tem pa je seveda »držala štango« tudi nacionalna televizija, ki je »neodvisna«. S tem pa začarani krog še ni sklenjen: ljudje protestirajo proti rešitvam, ko pa bi morali protestirati proti resničnim problemom, jim zmanjka energije. In tako spet postanejo lutke v rokah revolucionarjev z debelimi denarnicami.

S tem pa začarani krog ni sklenjen: ljudje protestirajo proti rešitvam, ko pa bi morali protestirati proti resničnim problemom, jim zmanjka energije.

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine