1.9 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

Protivladni medijski Blitzkrieg

Dan ali dva po Janševi izvolitvi za predsednika vlade so dominantni mediji zatrjevali, tudi RTV, da bodo s kritiko nove vlade počakali in udarili po njej, ko bo premagala korona virus. Tega sem bil vesel, saj je kazalo, da je prevladala zdrava pamet, a me je medijska srenja hitro postavila nazaj v realnost. In to najprej RTV SLO.

Pet dni pred potrditvijo vlade je RTV in vedno trezna Tanja Gobec gostila Viko Potočnik in Žigo Turka. Na eni strani gospa, pripadnica Jugoslavije in samoupravnega socializma, na drugi strani demokrat, univerzitetni profesor. Potočnikova je takoj napadla vlado, ki je še ni bilo, češ da SDS »ne more najti in ne zna najti kompetentnih in odgovornih ljudi«. To med vrsticami pomeni, da leve vlade vključno s Šarčevo sestavljajo kompetentni in odgovorni ljudje in da so takšni samo na levici. Razumeti je bilo, da se za takšno ima tudi sama. Kako tudi ne, saj je v Jugoslaviji gradila socializem in potem njegove pridobitve branila v samostojni Sloveniji, da ne bi pregloboko zajadrala v demokracijo. Ljubljančani očitno njene izjemnosti niso prepoznali, saj so jo že po enem mandatu dali na čevelj in si jo zapomnili po aferi SIB banke. Nedvomno odlične reference za kritiko nekompetentne vlade, ki je še ni!

volitev, s katerimi se je začel, sicer sramežljivo in nadzorovano, večstrankarski sistem. Političarki totalitarnega kova gre ta sistem v nos. Ker bodo v vladi tudi člani strank – so bili njeni komunisti in eldeesovci nestrankarski!? – je v oguljeni komunistični frazeologiji potožila, da so ljudi »pobrali v strankah in strankokracija v Sloveniji se krepi. To pa je velik udarec za demokracijo«. Med drugim je SDS in Janšo obtožila, da »neprestano zabija žebelj v to demokracijo in ji ne pusti zadihati.« To cvetko iz totalitarnih logov je dr. Turk zlahka zavrnil: »Spominjam se mandata 2004–2008 in 2012–2013. Če pogledate ukrepe, kaj se je zgodilo, ne najdete nič, kar bi bili žeblji v krsto demokracije.« In tudi sicer je zlahka pokazal, da gre pri nastajajoči vladi za vse kaj drugega, kot trobi sogovornica ob podpori voditeljice.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine