17 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

[Od zmage do zmage] Razglas virusa pete kolone

Tovarišice in tovariši! Slovenijo je zadela ena najhujših nesreč po osamosvojitvi, ki se je itak izkazala kot izdaja velike jugoslovanske ideje in tovariša Tita. Zdaj so časi velikih preizkušenj, ko se ne ve, kdo bo preživel in kdo ne, če ne bomo pravočasno ukrepali, se ustrezno zaščitili in spoštovali naše temeljno načelo: smrt fašizmu, svoboda narodu.

Mi se zavedamo, kdo je prevzel oblast in zdaj je vsak dan huje. Najprej so nam govorili, da naj se pazimo, kar smo vzeli kot grožnjo. Potem so rekli, da naj se izogibamo drug drugega, da ni prav, da se družimo, kar je bil seveda napad na ustavno pravico do združevanja in po potrebi demonstriranja.

Zdaj so nam z dekretom vzeli tudi to in dežela je v protidemokratični izolaciji. A ne obupajmo, ne dajmo se. V tem smislu smo začeli z resnimi organizacijskimi pripravami na splošni ljudski odpor, ki ga iz murgeljskega bunkerja vodi tovariš Milan Kučan, ki ga domobranci in fašisti zmerjajo z malim zlobnim komunistom. V teh dneh nam je v oporo, čeprav se ne more oglasiti, ker je v karanteni.

Likvidatorske peterke
Ker se lahko po fašističnem odloku druži le pet oseb skupaj, smo se odločili, da ne bomo organizirali klasičnih likvidatorskih trojk, ampak peterke. Njihova naloga je, da ljudstvo opozarjajo na nevarnost nove oblasti in da čimbolj na razne načine ignorirajo odloke, opozorila in druge izmišljotine vlade. Zato je naš štab za agitacijo in propagando izdela pet temeljnih principov, po katerih se moramo ravnati, preden se bomo seveda zatekli v oboroženi upor. Ti principi so: najedanje, provociranje, dezinformiranje, protestiranje in ignoriranje. V tem štabu so: Tanja Fajon iz komunistične lige evropskega parlamenta, Blaž Zgaga, vodja mednarodnega oddelka za širjenje laži, nestrpnosti in drugih načinov boja po vzoru delovanja tovariša Kučana, ko je bil še šef partije za agitacijo in propagando.

Tu je Grega Repovž, ki Mladino spreminja v udarno medijsko pest naše revolucije. Tu je naš zvesti honorarni sodelavec Aurelio Juri, če ni ravno zaseden s svinganjem, ki je že protestiral, ker v tej dejavnosti ne sme biti več kot pet oseb. Tudi svobodo fuka nam hočejo odvzeti, se zgraža. Luka Mesec je zadolžen za parlamentarne analize ekonomskih ukrepov vlade v izrednih razmerah, ki jih je potrebno vse po vrsti minirati, četudi bi nekateri ustrezali. V glavnem pa itak gre za ahilove pete. Uroš Esih, mali intelektualec z Večera in Darjan Košir, sicer polintelektualec z Dnevnika sta izjemnega pomena, ker v teh hudih časih znata napisati takšne neumnosti, da se včasih tudi mi sami čudimo. S filozofske fakultete prihaja specialist za evtanazijo Igor Pribac, ki je v zavetju noči pripravljen na marsikaj. Barbara Rajgelj vodi teroristično celico osvoboditve na FDV, kjer pravkar testirajo možnost uporabe straniščnih školjk v borbi proti oblasti. Po potrebi bodo rehabilitirali tudi pisoarje. Zaenkrat samo še lulajo in kakajo.

Revolucionarne sile
Pododdelek revolucionarnih sil za Maribor vodi znani filozof in vstajnik iz zaledja Boris Vezjak, ki je po pismu sodnika Zvezdana Radonjiča sicer še vedno na rehabilitaciji, a kot slišimo že prihaja k sebi, saj je v zadnjem času napisal nekaj tekstov, ki pričajo o globini poznavanja tovarišev iz minhenske pivnice. A zdaj ni čas za dlakocepljenje. Noro dober je bivši LDS, bivši Zares in sedanji uporabnik proračuna Darko Štrajn, ki nam iz znamenite bivše liberalne jazbine v imenu alternative daje moč in moralno podporo z odličnimi vsakodnevnimi napadi na oblast in Janeza Janšo posebej.

V parlamentu se lahko brez skrbi zanesemo na nekatere ude stranke Marjana Šarca, ki sicer propada iz dneva v dan, a posamezniki tipa Robert Pavšič nam lahko še kako prav pridejo. On sicer kot gimnazijski maturant nič ne razume, a prav takšni so najboljši agitatorji. Je imel že nekaj razprav ultra demagoške vsebine in smo lahko ponosni nanj. Na Šarca se sicer ni mogoče zanesti, ker je neumno izdal našo stvar, a njegove izmišljotine in laži bomo z veseljem podprli.

In končno – tudi virus je naša moč.

Vinko Vasle

Zadnje novice

Sorodne vsebine