28.2 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

O iskanju resnice

Civilizacije, ki ostanejo zveste svoji kulturi, vrednotam, standardom in načelom ostanejo civilzacije. Preteklost nas uči, da se civilizacije, ki spreminjajo svojo kulturo, vrednote, standarde in načela neizogibno zrušijo v prah preteklosti.

Ali je to neprijetno slišati ni moj namen. To je zaradi hvaležnosti in interesa v nekaj kar ima osebni pomen do nas evropejcev. Namen teh vrstic je slavljenje evropsko-ameriške kulture.
Ali so mi druge kulture interesantne? Seveda. Ampak resnica je tam se ne pretaka moja kri. Moja kri je evropejska, kri bojevnikov, raziskovalcev, graditeljev, mislecev. Sem ponosen na zapuščino svojih prednikov, in kri, ki so jo prelili ne samo zame, ampak zate in prihodnost naših zanamcev.
Afirmacija tega seveda sproži plaz kritik, vrtincev relativizma, belopolte krivde (white guilt) in upravičevanja, da smo belopolti pravzaprav največje zlo na tem svetu, ker sužnji pa to. Ne glede na to, da je belec uzakonil prepoved suženjstva dvesto let nazaj, medtem ko gladko igrnorirajo suženjstvo v modernem arabaskem svetu in Afriki. Kolonializem je spet drugo pogosto orodje za utišanje vseh tistih, ki si upajo potrditi, da je naše ljudstvo prispevalo daleč največ.
Po njihovem me to naredi nekoga, ki spodbuja sovraštvo in zlo, saj celoten obstoj modernih držav pripisujejo zahodnem imperializmu in kolonializmu, čeprav je kolonializem veliko prispeval za razvoj držav. Kamor je belopolti stopil je zacvetelo. Poglejte Indijo pred prihodom Britancev hiše in pohištva niso poznali. Da ne omenjam vse pomoči, ki jo zahodni svet nameni državam tretjega sveta letno, če velja njihova smo že davno vse poplačali kar smo ‘ukradli’.
Nihče ne gre na Kitajsko, da bi videl ameriško kulturo, ali v Nemčijo, da bi videl turško. Kaj je Kitajska brez kitajske kulture. Če greš na Kitajsko, kaj pričakuješ drugega kot kitajske templje, artefakte, navade, in kitajsko tradicijo ne sovraštva in zla. Če grem v Nemčijo, pričakujem nemško kulturo. Grem tja zaradi nemške tradicije, običajev, hrane in nemške izkušnje. Nemci so obstajali že pred 2.svetovno vojno in nemška ljudstva so obstajala že davno nazaj v predrimskih časih.
Zato, da bi avtomatsko sovražil Nemce zaradi njihove negativne preteklosti samo kaže kako neizobraženi so ljudje postali. Žal nekateri voditelji izkoriščajo to krivdo z namenom prepričati državljane, da odprejo srca ljudem iz nekompatibilnih držav, ki nimajo namena spoštovati naše kulture, naših običajev in navad in so zgodovinsko gledano največji vir konflikta.
Če se spustiš v projekt, morda v temo, ki jo preziraš, z mislijo v svoji glavi, da boš sovražil svoje ugotovitve, neglede kakšno resnico najdeš ti moram žal sporočiti, da boš preostanek življenja preživel odmaknjen v mentalni megli.
Obstaja ideologija, ki je ne bom poimenoval, je odvratna, vredna prezira in bolna s skoraj vseh pogledov. Ko sem se odločil, da se poučim o tej ideologiji sem šel iskati resnico in samo resnico. Bral sem ideološke in verske tekste direktno iz vira. Pozorno sem bral, gledal v preteklost, poslušal očividce. Upošteval sem zgodovinska odkritja, vojne in kaj so pravili o njih, kaj opozicija pravi o njih in kaj danes govorijo o njih. In ugani kaj sem se naučil, je pogubna nadloga človeštvu in neusahljiv vir nesreče. Vsekakor sem poskušal najti kaj pozitivnega, koristnega je prispevala dotična ideologija pa nisem našel ničesar oprijemljivega kar bi me prepričalo v nasprotno ali pa je bilo že zapisano.
Tako se lahko lotimo raziskovanja in objektivnega odločanja ali je nekaj pravzaprav dobro in koristno ali ne. Včasih boš v svojem naporu odkrivanja resnice naletel na nasprotja oz. nasprotne informacije. Razjezile te bodo in podvomil boš vase in svoja odkritja. Nadaljuj, saj to ne spremeni zgodovine

Zadnje novice

Sorodne vsebine