18.6 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Milan Kučan – največji grobar slovenskih komunistov

Nova “generalna sekretarka” slovenskih komunistov Tanja Fajon je skoraj gotovo izhod v sili. Obračun z Lukšičem in številnimi mlajšimi v preteklosti dokazuje, da Kučana, ki s svojim štabom vse usmerja, prihodnost komunistične stranke ne zanima.

 

Ob 75. obletnici najmnožičnejšega pobijanja na Slovenskem, pokole so izvedli rojaki, se je treba globoko zamisliti nad gornjim vodilom komunistične revolucije, ki ga je prvi skrajno brezobzirno in kruto uveljavil Vladimir Iljič Lenin. Prav zato, ker odgovornost za taka dejanja sodi v sam vrh nasilne preobrazbe družbe, nikoli in nikjer, razen v Kambodži, niso uradno razkrili pravih krivcev. Pri nas nismo odkrili niti lokalnih vodij morišč, le nekatere likvidatorje, ki pa niso bistvo problema. Če ne bi bilo njih, bi izbrali druge. Titovo majsko potovanje v tistih dneh po Sloveniji oziroma krajih, ki so v neposredni zvezi z morijo, je še vedno zavito v skrivnost.

Petkovo kolesarjenje je del pandemije, a po slovensko

Petkove demonstracije, ki se vrstijo po Sloveniji, so del svetovnega pojava pandemije. Imajo pa slovensko posebnost. Ta je zahteva po zamenjavi Janševe vlade. Gre za znano specialiteto komunistov, ki vsako krizo, podobno je bilo ob okupaciji 1941. leta, izrabijo za svoje oblastne cilje. Tako sebični ideološko-politični postanejo splošni ljudski cilji. Govorjenje o ljudski vstaji je nad vse zgovorno. V času pandemije na robu zločina proti sodržavljanom. Obtoževanje zdravnikov kot načrtovalcem umiranja ostarelih dokazuje, da sredstev ne bodo izbirali. Pri tem jim pomagajo tudi sami zdravniki. Tipično revolucionarno delovanje.

Tanja Fajon je prva ženska, ki bo vodila slovenske komuniste

Tudi zamenjava Dejana Židana sodi v ta kontekst. Dejstvo je, da mož ni bil dorasel razmeram. Teoretično je bil preslabo podkovan, saj ni obvladal ne teorije ne izrazoslovja borbenega komunizma. Ni mogel prikriti dejstva, da osebno vanj ne verjame. Ni se mu uspelo povzpeti na vrh opozicije. Še Marjana Šarca ni mogel premagati, da o Luku Mescu niti ne govorimo. Uspešno prikritje trenutka njegove zamenjave je krasno spričevalo “raziskovalnega in neodvisnega novinarstva”.

Foto: STA

Trenutek Židanove zamenjave in izbira naslednika, prvič v zgodovini slovenskih komunistov je to ženska, Tanja Fajon, pove dovolj. V zgodovini levih revolucij imajo pripadnice nežnega spola vedno posebno vlogo. Tudi pri nas. Spomnimo se Zdenke Kidrič, ki je vodila večino medvojnih likvidacij, spomnimo se še številnih drugih, ne nazadnje “rdeče Tatjane” iz Celja in drugih komisark moritev. Milka Planinc, ki je vodila krvave orgije v Kočevskem Rogu, je sinonim nekdanjih jugoslovanskih komisark.

Policija je ključni faktor oblasti za komuniste

Kljub izjemni nestrpnosti Tanja Fajon verjetno ne bo kopija “rdeče Tatjane”. Je tipičen produkt slovenske novinarske vzgoje “Hotela pri Marksovi bradi”. Kot voditeljica delavske avantgarde, bližji so ji modni saloni in podobne združbe, ne bo prepričljiva. Dejstvo, da je Tanja Fajon ukazala interpelacijo proti notranjemu ministru, pa jasno kaže, da ni samo grela šolskih klopi. Policija je ključni faktor komunistične oblasti. To dokazuje tudi njej nadrejeno tožilstvo, ki mirno tolerira zahteve po pobojih vodilnih, komunistom neljubih politikov. Glede na zlorabo gesla “Smrt fašizmu”, fašisti so po novem vsi, ki niso privrženci ali simpatizerje levice, nas bi moralo biti strah prihodnosti. Dejstvo, da je cilj komunistov samo vnovična prigrabitev oblasti in uživanje z njo povezanih privilegijev, delavci in pravičnejši družbeni sistem jih v bistvu ne zanimajo, tak strah relativizira.

Kučan zaradi svoje neprikrite sle po oblasti največji grobar slovenskih komunistov

Nova “generalna sekretarka” Tanja Fajon je skoraj gotovo izhod v sili. Obračun z Lukšičem in številnimi mlajšimi v preteklosti dokazuje, da Kučana, ki s svojim štabom vse usmerja, prihodnost komunistične stranke ne zanima. Mogoče jo je odpisal in vse gradi na Meščevi. Simpatij do nje ne skriva, vendar mu je še ni uspelo obvladati. Čas bo verjetno pokazal, da je Kučan zaradi svoje neprikrite sle po oblasti največji grobar slovenskih komunistov. To mu je očitala tudi “stara garda” s Popitom na čelu, ki jo je z pomočjo “razkritja” povojnih pobojev bolj ali manj likvidiral. Fajonova ni rešitev problema niti začetek njenega reševanja. Bolj verjetno njegovega konca. Samo vodstva ali stranke, bo pokazal čas.

Stane Granda, Časnik

Zadnje novice

Sorodne vsebine