2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Levaki so močni predvsem na gofljah

Približno šest tednov je bila Slovenja zaradi pandemije v precej upočasnjenem stanju, saj so veljali karantenski odloki. V nasprotju s Šarčevo vlado, ki je pustila zadevo plavati, češ da smo na dolgi rok itak vsi mrtvi, ane, je Janševa menila, da je njena prioriteta zavarovati državljane pred pandemijo.

 

Levaki vseh barv in struj so šli v zrak, ker je Janša diktator, ki omejuje ustavno pravico, da se stegneš zaradi korone. In so jamrali, da ne morejo v knjižnice in knjigarne in muzeje. Kultura naša bo osveta in te zadeve. Pod vodstvom partije, kakopak. Sicer vsak, ki dejansko obiskuje muzeje in knjižnice, ve, da se v teh ustanovah žalibog obiskovalcev ravno ne gnete pa tudi stanje slovenskega založništva ni prav rožnato, če se človek milo izrazi.

Če bi vsi ti, ki so se tedne drli, da ne morejo v knjigarne, dejansko kupili vsak mesec eno knjigo, potem ne bi v zadnjih letih propadlo pol založniških podjetij v mili nam domovini. Ampak kot po navadi so levaki močni predvsem na gofljah. Kar je prejšnji teden vlada tudi dokazala, ko je razglasila, da bo zrahljala protikoronske ukrepe. Pričakovati je bilo, da bodo razsvetljene in progresivne množice na veliko drle v muzeje in knjigarne, peš in na biciklih, med njimi morda tudi tisti ekspropriator, ki je ukradel koli evroposlanki Tanji. Ampak ne, množičnega navala na kulturo ni bilo. Levaki so zakrulili v en glas, da je Janševa vlada, fašistično in diktatorsko se ve, razglasila rahljanje ukrepov preveč nepričakovano, ker muzeji in knjigarne nimajo načrtov za odprtje, čeprav je v Mariboru še dan pred tem direktorica enega tamkajšnjih muzejev vreščala, da je treba muzeje odpreti. Poleg vlade je menda kriva tudi Cerkev. V nasprotju s prosvetljenimi in superkompetentnimi kulturniki je bila naša sveta katoliška in apostolska Cerkev pač sposobna narediti načrte, kako v novih razmerah izvesti mašo. To pa je po levakih menda znak, da se vračamo v srednji vek.

No, edini znak, ki smo ga lahko opazili, je ta, da so levaki dejansko močni predvsem na gofljah … 

Levaki so zakrulili v en glas, da je Janševa vlada, fašistična in diktatorska se ve, razglasila rahljanje ukrepov preveč nepričakovano.

Zadnje novice

Sorodne vsebine