12 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Krizni ocvirki 9

Današnje krizne ocvirke bi lahko imenoval tudi kdo je koga klical, kdo je za koga lobiral, kdo je komu kaj pisal, kdo je komu kaj pošiljal ali pa tudi užaljen sem. Verjetno že veste o čem bom pisal, malo pa se sprašujete zakaj sem užaljen, toda o tem na koncu. Uganili ste, pisal bom o domnevnih nepravilnostih pri nabavi zaščitne opreme za zdravljenje okuženih. Zadnja aprilska Tarča na javni TV, ki jo plačujemo vsi, naj bi bila bombastična, raziskovalna in še kaj. Slovenijo naj bi vrgla s stečajev, raziskovalno novinarstvo pa naj bi doseglo svoj višek. Žvižgači pa naj bi dobili svoje mesto in celo policijsko zaščito. Toda nič od tega ne drži. Drži le eno. Gre za orkestriran in brutalen napad na Vlado RS, katerega cilj je še bolj jasen, to je padec vlade in nič drugega. Znani so tudi glavni igralci, vsaj na strani napadalcev. V osnovi je to leva politična opcija, ki ne nosi protivirusnih mask ampak se skriva za tako imenovanimi civilnimi združenji, ki v igro vstopajo zaradi svojih enormnih proračunskih dohodkov in se bojijo da bodo ob njih. Vse skupaj pa seveda do skrajnosti podpirajo vsi dominantni mediji, na čelo katerih se je postavila kar javna TV, ki jo plačujemo vsi.

Pa pojdimo po vrsti

  1. Se spomnite tiste predzadnje aprilske Tarče na javni TV, ki jo plačujemo vsi? Razkritjem kmeta na šahovnici, ki misli da je junak, Ivana Galeta, se je izjemno čudil Dejan Židan, šef SD. Z odprtimi usti in velikimi očmi je poslušal razkritja Ivana Galeta in odkimaval z glavo. Gale je seveda razlagal, kako ga je klical gospodarski minister Počivalšek, ter zahteval s kom naj sklene pogodbe. Pomislite, klical ga je njemu nadrejeni minister. Ko je prišel do besede Dejan Židan, je seveda udaril po Počivalšku in se čudil kako grozne stvari Počne Počivalšek, ki kliče podrejene. Toda k Židanu se bom še vrnil.
  2. Sledila je zadnja aprilska Tarča javne TV, ki jo plačujemo vsi. Nova razkritja in novi dokazi. Na blagovne rezerve so klicali ali jim pisali še Jelka Godec, Lojze Petrle, pa Marjan Podobnik in še kdo. Sledila so nova razkritja, na blagovne rezerve so klicali ali jim pisali tudi Alenka Jeraj, Franc Breznik in celo Urška Bačovnik Janša. Pa smo tam. A ni grozno, klicali ali pisali so jim sami desničarji, levičarji pa so seveda povsem čisti.
  3. No, danes pa razkritje klical je tudi sam Dejan Židan, šef SD. Nisem se zmotil, gre za istega Dejana Židana, torej šefa SD. Res je da ni klical na blagovne rezerve ampak je ciljal višje klical je kar njihovega šefa Aleša Cantaruttija. Židan je ponujal usluge enega najbogatejših slovenskih podjetnikov Sandija Češka. To je javno razkril kar Aleš Cantarutii. Ja grozno, kako je to mogoče? Levičarji pač ne kličejo in ne pošiljajo sporočil.
  4. Priznam užaljen sem. Pa veste zakaj. Ker so me spregledali. Tudi jaz sem jim poslal nekaj elektronskih sporočil, pa me nihče noče omeniti. Kakšna krivica se mi dogaja ali ne. In ker se mi dogaja krivica se bom prijavil kar sam. V drugi polovici marca in v prvi polovici aprila sem dobil več elektronskih sporočil s ponudbami, da pošiljatelji ali njihovi znanci lahko takoj dobavijo zaščitno opremo iz Kitajske. Vsa tovrstna sporočila sem poslal na pristojne elektronske naslove, kjer so se ponudbe zbirale, seveda s pripisom, da jim sporočilo pošiljam v pristojno reševanje. Nikoli nisem spraševal, kaj se je s ponudbami zgodilo, ker me to tudi ni zanimalo. Povsem enako velja za Jelko Godec, Franca Breznika, Alenko Jeraj ali Urško Bačovnik Janša.  Se strinjate, da se mi dogaja krivica, ker me ne omenjajo?
  5. Še en bolj resen ocvirk. V tem času je bilo tovrstnih sporočil na tisoče. Vsakdo je želel pomagati, kar je hvalevredno. To velja tudi za klic Dejana Židana. Toda bistveno vprašanje se dejansko skriva v vsebini poročanja ne le javne TV, ki jo plačujemo vsi. Ti namenoma ustvarjajo protivladno razpoloženje z enostranskim objavljanjem in skrajnim prirejanjem podatkov.

(vir: http://www.vinkogorenak.net/)

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine