18.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Krizni ocvirki 6

Kot že veste sem med drugim zadolžen tudi za komuniciranje med vlado in opozicijo. Naloge sem se lotil odgovorno in korektno. Moj cilj je bil jasen. Vlada želi sodelovanje opozicijskih strank pri pripravi zakonov še v času, ko posamezno zakonsko besedilo nastaja in še ni sprejeto na vladi. Minuli petek 17. 04. ob 22.09 sem tako, po sklepu vlade, vsem opozicijskim strankam (LMŠ, SD, Levica, SAB, SNS) poslal osnutek dveh zakonov in sicer popravke Korone 1 in Korono 2, s prošnjo, da mi do 20.04. do 15.00 pošljejo pripombe na omenjena zakonska predloga. Jelinčičeva SNS je bila korektna, njihove pripombe smo lahko vnesli v oba zakonska predloga. SaB Alenke Bratušek, je odgovorila, da ne bo poslala predlogov, LMŠ in SD sploh nista odgovorili, Levica pa mi je po roku poslala prosti spis brez predlogov. So pa zato v SD in Levici hinavsko izkoristili vladno ponujeno roko. Že v nedeljo 19. 04. sta njihova poslanca Han in Vatovec stopila pred kamere in dobesedno popljuvala oba zakonska predloga. Ste razumeli?

 

V imenu vlade sem vsem poslal osnutke obeh zakonov z željo da jih pomagajo izboljšati do ponedeljka 20. 04. do 15.00 ure. Tega sploh niso storili, so pa že dan prej 19. 04. oba zakonska predloga javno popljuvali. Naj še skušamo sodelovati z opozicijo? Vladi bom predlagal da ne.

Hipokratova prisega je prisega zdravnikov, ki jo izrečejo ob koncu izobraževanja. Splošno prepričanje je, da jo je napisal Hipokrat, pogosto imenovan tudi Oče zahodne medicine, ali eden izmed njegovih učencev. Povzema jo Ženevska deklaracija, ki je listina, ki jo je sprejela Skupščina Svetovnega zdravniškega združenja leta 1948 in spreminjala v letih 1968, 1984, 1994, 2005 in 2006. Je deklaracija o zdravnikovi vdanosti humanitarnim ciljem medicine. Posebno pomembna je bila v začetnih letih, predvsem zaradi zdravniških zločinov, ki so se nedavno od takrat zgodili v Nacistični Nemčiji. Ženevska deklaracija je bila mišljena kot revizija Hipokratove prisege, z namenom formulirati moralne resnice, ki bi bile vsebovane in priznane v  trenutku, »ko stopam v zdravniški poklic, svečano obljubljam,

 • da bom svoje življenje postavil v službo humanosti;
 • da bom do svojih učiteljev ohranil vso dolžno hvaležnost in spoštovanje;
 • da bom svoj poklic opravljal vestno in dostojanstveno;
 • najpomembnejša mi bo skrb za zdravje mojega pacienta;
 • spoštoval bom skrivnosti, ki mi jih je zaupal, tudi po njegovi smrti;
 • z vsemi svojimi močmi bom ohranjal čast in plemenite tradicije zdravniškega poklica;
 • moji kolegi mi bodo bratje in sestre;
 • pri izvajanju svoje dolžnosti do bolnika name ne bodo vplivale nobene od naštetih okoliščin: starost, bolezen, nemoč, vera, etnično poreklo, nacionalnost, spol, politična pripadnost, rasa, seksualna usmerjenost, razredna pripadnost ali katerakoli druga osebna okoliščina;
 • absolutno bom spoštoval človeško življenje;
 • niti pod vplivom grožnje ne bom dopustil, da se izkoristi moje medicinsko znanje z namenom kršenja človekovih pravic in svoboščin« (Vir:Wikipedija).

    Vse lepo in prav, toda ta teden smo bili priča uporu zdravnikov bolnice Ptuj, ki so skupaj s tamkajšnjo županjo iz vrst SD Nuško Gajšek, »ta stranka je sploh socialno in pravičnostno čuteča«, odrekli možnosti, da bi iz doma starostnikov v Ljutomeru, k njim prepeljali okužene bolnike. Si predstavljate, da ste oboleli z virusom v Ljutomeru, da že težko dihate in vam sporočijo, da vas v bolnici Ptuj ne želijo sprejeti. Grozovito so se morali počutiti ti oboleli starostniki. Mnogi zdravniki so se do takega početja distancirali in bolnico Ptuj obsodili. Nobenega dvoma ni, da sem na njihovi strani. Resnici na ljubo pa moram zapisati, da sem dobil  tudi elektronsko sporočilo zdravnikov v omenjeni bolnici, ki so me prepričevali, da to ni bil njihov namen in da so bili napačno razumljeni. Ponovni ogled posnetka njihovega strokovnega direktorja, pa me v to ne prepričuje. Če zdravstvena stroka tega ne bo znala kritično oceniti, je jasno, da bo na njej ostal velik črn madež.

 • Pretekli teden je bil za šefa vladne zakonodajne službe imenovan dr. Miha Pogačnik. In je zavrešalo. Si zamislite, omenjeni naj bi bil v kazenskem postopku. Nič več ne velja pravilo, da si nedolžen, dokler nisi pravnomočno obsojen. Po logiki tistih, ki to imenovanje problematizirajo, nihče ki je v kazenskem postopku, ne bi smel zasesti kake službe v državni, morda celo javni upravi.  No leta 2013 sem bil v postopku pred sodiščem v Celju in to kar tri leta. Tožil me je namreč znani udbovec Milan Dorić Hanzi. Po tej logiki bi namreč ne smel biti poslanec, ali pa enako Janez Janša, ki so ga v zadevi Patria več let vlačili po sodnih dvoranah na koncu pa je Ustavno sodišče zapisalo, da so mu sodili za nekaj, kar ni kaznivo dejanje.  Je Pogačnik v kazenskem postopku ali ni me sploh ne zanima. Dokler ni pravnomočno obsojen je nedolžen in ima vso pravico do zasedbe omenjenega delovnega mesta.
 • Tisti, ki so se januarja na smrt skregali, vrgli puško v koruzo in zbežali, pa se spet neizmerno ljubijo. Opozicijske LMŠ, SD in Levica se torej spet ljubijo. Pretekli teden so na Ustavno sodišče naslovili pobudo za ustavno presojo 9. in 103. člena prvega proti korona zakona, ter odloka o omejitvi gibanja. Gre za pristojnosti inšpekcijskih služb in pooblastil policije, da preko gibanja telefona, spremlja podatek, kje se okuženi giblje, oziroma ali se drži izolacije in ne zapušča določenega kraja. Pa ne pozabite, če posameznik ne soglaša s tem, policija tega ne sme storiti. Praktično povedano je takole, če je nekdo prišel iz tujine iz ogroženega območja, mu zdravstvena inšpekcija  odredi karanteno, on sam pa podpiše dovoljenje policiji, da spremlja gibanje njegovega telefona (ne prisluškuje). Kaj je tu narobe? Nič. Da ne govorim o odloku o omejitvi gibanja. Na celem svetu se danes kaže, da je omejitev gibanja najbolj doprinesla k zajezitvi širjenja virusa. V Sloveniji prav tako. Ne na novo »zaljubljeni« v LMŠ, SD in Levica, tega ne priznavajo.
 • Nesrečni Počivalšek, bi lahko rekli te dni, ko spremljamo poročanje medijev. Toda temu ni tako. Počivalšek je lahko na svoje delo ponosen. Naj vas medijski morilci ne zavedejo. Spomnite se kaj je bilo 14. 03. 2020. Skladišča zaščitne opreme so bila popolnoma prazna. Zdravniki in medicinsko osebje so upravičeno zahtevali in rotili. Nujno potrebujemo zaščitno opremo, sicer bo ogromno mrtvih, umirali bomo tudi mi. To je bi čas, ko so države po Evropi zasegale zaščitno opremo, ki je bila sicer namenjena drugim državam, seveda za svoje potrebe. Počivalšek ima popolnoma prav, dvignil je glas in kupovali smo vse kar je bilo mogoče, po cenah, ki so jo postavljali dobavitelji. Danes je popolnoma drugače, kupujemo to kar želimo in cene določamo tudi mi. Skladišča zaščitne opreme so polna. Je pa za politične stratege politične levice, Počivalšek izjemno primerna tarča. Brez njega in SMC te vlade ne bi bilo, zato so danes dovoljenja vsa sredstva za napad na njega. Če bi Počivalšek sredi marca sedel križem rok, srkal hladno pivo in ne ukrepal, bi imeli pred našimi bolnicami skladovnice krst z umrlimi ljudmi, tako kot smo to videli v Italiji in Španiji. Vsem tistim, ki danes Počivalška obsojate, sporočam, bodite razsodni in pošteni. Prav zaradi njega imamo v Sloveniji danes eno najnižjih številk umrlih. Zahvalimo se mu torej.
 • Čisto za konec pa še elektronsko sporočilo, ki sploh ne potrebuje mojega komentarja, objavljam ga s slovničnimi napakami vred:
“ANTON ŠUVAR” <“>[email protected]>;

18. April 2020 07:18

»Če ste upokojenec, bi se morali nehati ukvarjati z aktivno politiko, ker o politiki imate toliko znanja kot jaz. Če imaste premalo penzijo, da morate še honorarno služiti z vašimi brezveznimi članki, da povečate budžet,pojdite delati na polja. Sem član sds več kot deset let in mislim letos odstopiti iz stranke, zaradi takih parazitov kot ste vi in zaprite že en krat vaš smrdljivi dezinformirani gobec z napako«.

Zadnje novice

Sorodne vsebine