16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Krizni ocvirki 11 04 2020

Preveč dela imam ta čas, da bi se vam lahko javljal vsak dan. Moja nova poklicna dolžnost je, da v Vladi RS skrbim za povezave in sodelovanje med Vlado RS in opozicijo v DZ. No nič takega ni počela nobena dosedanja vlada, razen tista 2004 – 2008, ki jo je prav tako vodil Janez Janša, tudi takrat sem te naloge prav tako opravljal jaz. Tu in tam dobim še kakšno dodatno nalogo. Tudi ta teden sem jo. Ampak pojdimo po vrsti.

 

1.     Kot že rečeno, ta teden sem imel posebno nalogo, to je, da se sestanem z nevladnimi organizacijami, ki pomagajo Vladi RS pri izvajanju ukrepov za zajezitev epidemije. Moja naloga je bila, da jim prisluhnem in skušam pripraviti zakonske predloge za državno pomoč. Konec koncev se trudijo in pomagajo v teh težkih časih. Ker je nevladnih organizacij nekaj sto, se mi je naloga zdela najprej neizvedljiva. Toda poklical sem Srečka Šestana, ki vodi Republiški štab civilne zaščite. Vprašal sem ga katere nevladne organizacije sploh pomagajo v teh težkih časih. Takoj mi je poslal seznam enajstih nevladnih organizacij, ki ta čas pomagajo. Med njimi so seveda nepoklicni gasilci, pa Rdeči križ, Karitas, Zveza tabornikov, Skavti, Kralji ulice, Zveza prijateljev mladine in še nekateri. Sledil je odličen sestanek in potrudil se bom, da bo skozi drugi Korona zakon omenjenim organizacijam pomagala država. No imamo tudi nevladne organizacije, ki organizirajo proteste, prižigajo svečke pred DZ in grozijo z množičnimi demonstracijami. Se vam zdi, da bi morala država finančno pomagati tudi njim? Meni se zdi da ne.

2.     Ali veste kdo je dr. Darko Štrajn? Verjetno ne veste. Gre za skrajnega levega političnega ekstremista, nekdanjega ideologa propadle LDS. Omenjeni skrajnež je pretekli teden na twitter profilu modroval o »tistih« ki so s trgovino z orožjem zaslužili milijone. Seveda si imena ni upal zapisati. Pozval sem ga, da mi sporoči, kdo je ta oseba, ki je s trgovino z orožjem zaslužila milijone in da mi predloži dokaze za to. Povabil sem ga, da skupaj spiševa in podpiševa kazensko ovadbo zoper to osebo. In kaj se je zgodilo? Ni se več oglašal, to pomeni da »lapa« in laže, ko pa je treba ukrepati resnično pa stisne »rep« med noge in pobegne. Tipično levičarsko. Omenjeni gospod pa ima še eno težavo. Javlja, da je Vlada RS prekinila financiranje nekaterih nevladnih organizacij, katerih pripadnik je in mu iz tega naslova verjetno tu in tam kane v njegov žep nekaj stotakov, lahko tisočakov. Ja vse lepo in prav. Zakaj pa bi Vlada RS financirala skrajna leva politična trobila, ki sama sebi pravijo da so nevladne organizacije?

3.     Prvič po osamosvojitvi Slovenije se je zgodilo, da je Vlada RS v DZ poslala zakon, ki bo državljanom in podjetnikom razdelil tri milijarde evrov, da bi prebrodili hudo krizo epidemije. Cel svet ve, da je najbolj učinkovito sredstvo za preprečevanje okužb s smrtonosnim virusom omejevanje stikov med ljudmi. Ni je evropske države, ki nebi omejila gibanja ljudi. Tudi Slovenija ga je. Verjeli ali ne, našel pa se je posameznik oziroma odvetniška pisarna, ki je vladni odlok o omejitvi gibanja poslala na Ustavno sodišče v ustavno presojo. Noro. Ne navajam imena in priimka posameznika ali odvetniške pisarne, saj so dokumenti Ustavnega sodišča, ki sem jih prejel sicer avtentični, a anomizirani, pomeni, da ne vidim katera odvetniška pisarna je to bila in kateri posameznik je to bil.

4.     Aleksander Čeferin je pa res  dobrotnik boste rekli.  Predsednik UEFA, ki naj bi letno zaslužil nad 1,5 milijona evrov, je poklical svojega prijatelja na Kitajsko in lastnik podjetja Ali Baba je Sloveniji podaril več tisoč zaščitnih mask. A ni to krasno? A ni to lepo? Čestitke Aleksandru Čeferinu. Vsi dominantni mediji so o tem poročali. Aleksander Čeferin je pravi nacionalni junak, bi rekli. Mnogi pravijo, da je novi Zoran Jankovič, Miro Cerar ali Marjan Šarec. Jaz pa pravim, da je morebitna nova prevara slovenskih volilcev. Če Aleksander Čeferin zasluži 1,5 milijona švicarskih frankov bruto letno, bi se vprašal ali je kaj podaril za nakup zaščitne opreme. Takega podatka nisem zasledil. Hudič pa se skriva v podrobnostih. Kitajsko podjetje Ali Baba pa je Sloveniji sedaj ponudilo nove pošiljke zaščitne opreme. To bi seveda morali plačati. In cena. Trikrat višja kot pred epidemijo. Se vam ne zdi, da je bila Čeferinova poteza bolj reklama za podjetje Ali Baba, kot pa pomoč Sloveniji?

5.     Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, je pa po poročanju medijev res ena prava mala baraba ali najmanj koruptivnež. Tako oceno so si na podlagi poročanja medijev lahko ustvarili mnogi. Podjetje Marja iz Podčetrtka, ki proizvaja spodnje perilo, je na hitro naredilo 14.000 zaščitnih mask in jih po normalni ceni prodalo državi. Izdelke tega podjetja kupujem že več kot 20 let. Gre za spodnje perilo. Oprostite, za nov nakup se odločim zaradi starosti spodnjega perila in ne zaradi iztrošenosti. Izjemna kvaliteta torej in nobenega dvoma ni, da so izjemno kvalitetne tudi zaščitne maske. Toda po poročanju medijev imamo vele problem. Lastnik podjetja Marja je daljni sorodnik ministra Zdravka Počivalška. Čista korupcija torej, tako dominantni mediji. Jaz pa pravim prosto po Andreju Šteru: »Pejte u kurac«! Ste me razumeli: »Pejte u kurac«.

6.    Brez zadnjega kriznega ocvirka imenovanega Blaž Zgaga pač ne bi šlo. Dominantni mediji poročajo o sporu v koaliciji zaradi pisma vladnega urada za informiranje Svetu Evrope, v katerem piše, da je večina naših medijev iz časa komunizma, ali nekaj podobnega. Dominantni mediji vas seveda spet zavajajo. Za kaj gre? Blaž Zgaga, je neodvisni in menda raziskovalni novinar. Tako imenuje sam sebe. V resnici pa je bil zaposlen v mnogih medijih, a je službo pustil, ali pa so ga odslovili. Najbolj znan je po vsem mogočem natolcevanju in obtožbah Janeza Janše o trgovini z orožjem, ki jo je sodni sistem že pred desetletjem in več zavrnil. Svet Evrope ima tako imenovano spletno platformo, na katero lahko kdorkoli zapiše karkoli. Blaž Zgaga je naredil to, kar naredite vsi vi, ki komentirate moje prispevke. Napišete svoje mnenje o mojem prispevku in to jaz objavim. Povsem enako je v Svetu Evrope. Blaž Zgaga je tam zapisal, da v Sloveniji vlada diktatura in da vlada zatira medije. Na to pa je reagirala komisarka za človekove pravice, ki se je odzvala s pismom v katerem je izrazila skrb za svobodo medijev v Sloveniji. Na to pa je reagiral Vladni urad za informiranje, ki je zapisal, kar sem že navedel, da je večina naših medijev iz komunizma. In kaj je tu narobe? Delo, Dnevnik, Večer in še kdo so preprosto leva režimska trobila, ki so danes v privatni lasti v resnici pa so seveda nasledniki časa komunizma in nič drugega. Kaj pa koalicijski partnerji SDS? Vsi so se nekako distancirali od tega. Menda niso nič vedeli o tem. Seveda res niso, toda vladni urad za informiranje je le odgovoril na laži Blaža Zgage, tako kot reagira vladni urad za informiranje na vsa druga medijska sporočila, če oceni, da je reakcija potrebna.

Zadnje novice

Sorodne vsebine