12.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Kakšna diktatura je v resnici to?

V zadnjih tednih sem, čeprav sem bil na dopustu, pozorno spremljal dogajanje v Sloveniji. Dosedanji »politkolesarji« so sestopili s koles, na dan so prišli zamaskirani pripadniki teroristične organizacije Antifa, nadaljevale so se neokusne provokacije in celo žalitve pripadnikov Slovenske vojske. In kot za »posladek« je sledila še akcija NPU, ki jo je med vrsticami napovedal že razvpiti nekdanji kriminalist Drago Kos: pridržan je bil podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek, medtem ko je odstopil notranji minister Aleš Hojs.

Dvomov torej ni več: Slovenija bo prihodnje leto sicer res zaznamovala trideset let državnosti, a kaj ko je notranje nesvobodna in še vedno vpeta v kontinuiteto vladavine političnega podzemlja. Ob vsem tem je zanimivo poslušati vzklike v slogu »Primite tatu!« tistih, ki sami polnijo žepe. Trdijo namreč, da imamo v Sloveniji diktaturo, da smo od 13. marca letos fašistična država. Poslušam, berem in se čudim. Kakšna diktatura je to, da se policisti celo fotografirajo s političnimi protestniki? Kakšna diktatura je to, če se praktično nikomur od protestnikov ni skrivil las, razen da so policisti po običajnem postopku »pošlatali« razgrajaškega aktivista Jašo Jenulla? Kakšna diktatura je to, ko poseben oddelek policije, kjer je vlada še nedavno poskrbela za zamenjavo direktorja, preiskuje ministra in ga celo pridrži? In kakšna diktatura je to, da »cvet novinarstva«  javnega zavoda RTV Slovenija izvaja trdoglav upor proti vladi?

Seveda ni treba posebej poudarjati, da vsega tega protestniškega cvetobera v času prejšnjih socialističnih vlad ni bilo videti nikjer. Verjetno zato, ker so se udobno počutili in so vedeli, da se jim ne more nič zgoditi. Ko je prejšnji premier Marjan Šarec naravnost napadal medijsko svobodo in skušal določenim medijem odvzeti oglaševalce, so vsi ti, ki sedaj bíjejo plat zvona, ploskali tovrstnim ambicijam. Prav, naj ploskajo – ampak, za božjo voljo, naj nas ne prepričujejo v to, da so sami nestrankarski in neodvisni.

Slovenija je sicer res samostojna, a treba jo bo še osvoboditi.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine