13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Informacijski pooblaščenec kot selektivni sodnik

Ali je bil za »eliminacijo« dr. Plavca razlog to, da ga je Stephan videl kot ključno osebo na Kemijskem inštitutu, ki mu je preprečevala sodelovanje z inštitutom?

 

 

Da o javnosti sodbe v zadevi Stephan odloča informacijski pooblaščenec, je milo rečeno pravosodna svinjarija. Selektivno sodstvo oziroma pravosodje je rak rana naše ljube državice. Tako izbrane sodbe po ukazu globoke države pošljejo režimskim novinarjem, preden jih dobijo stranke v postopku.

Samo sojenje v zadevi Stephan je bilo odprto za javnost z določenimi izločitvami le-te. Spomnimo. Ali Hamzah Rashid Rashid je na glavni obravnavi izpovedal, da je aprila 2016 prišel z družino iz Avstrije v Slovenijo, po devetih mesecih čakanja pa je januarja 2017 dobil pravico do azila. Preden je dobil pravico do azila, je bil nastanjen v Azilnem domu Vič in približno v tem času, poleti 2016, je spoznal dr. Michela Massouda Stephana. Sam je obiskoval fitnes v Šiški, bilo jih je sicer več, še en Mohamed iz Tunizije, tega ni več v Sloveniji, in Sherif iz Egipta. Med seboj so govorili arabsko. Stephan, ki je bil tam s punco, je pristopil in jih vprašal, ali so Arabci, od kod so, in tako so se spoznali. Rashid je Stephanu povedal, da je iz Bagdada, Stephan pa je rekel, da je od tam tudi njegova mama. Stephan ga je vprašal, kaj je delal v Iraku in kako je prišel v Slovenijo, Rashid pa mu je povedal, da je delal v specialni enoti policije, da je z družino zapustil Irak zaradi slabih razmer in v Sloveniji podal prošnjo za mednarodno zaščito.

Spomnimo tudi, da je tudi Rashid, preden sta šla streljat, Stephana vprašal, ali je že izvedel kakšno takšno operacijo v Sloveniji, pa mu je Stephan odgovoril, da v Sloveniji ne in da tudi ni važno, da on to ve. Dogovor je bil, da gre Rashid dan po operaciji v tujino in da mu bo Stephan tja nakazal preostali denar, 20.000 evrov. (…) Na Rashidovo vprašanje, kdo ga bo zaščitil po operaciji, mu je Stephan odvrnil, naj se ne boji, da ima on ljudi, ki bo ga lahko zaščitili tudi v Libanonu. Itn.

Če bi režimski mediji sodbo v zadevi Stephan obdelovali tako, kot so na primer zadevo Patria, bi slovenska javnost imela priložnost videti, kje v resnici živimo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine