0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Epidemija Covid19: Makedonija v kaosu, neredu in obremenjena z nesposobnostjo, ki je podkrepljena s korupcijo

Nesrečna usoda nekoč  najbolj južne  ex you republike, ki je iz meni nerazumljivih razlogov postala kar Severna Makedonija, ne počiva.  Ljudstvo, eni in drugi in tretji, so samo “kmetje” na šahovnicah  igralcev, ki imajo v naprej zakupljene šah-mize, pa ne vedo kaj bodo,  s kom bodo igrali! Vedo samo, da bo popadali s svojih polj ostali na šahovnici, plen si bodo delili brez ozira ali so pešci popadali ven ali so skakači uspeli preskočiti na polje nasprotnika. Na koncu  »Lord of the world« ali gospodarji vojne delijo  plen med seboj ali kako se to reče v modernejšem  besednjaku, naredijo prerazporeditev plena oziroma denarja, ne glede za kakšno vojno se gre in vojno proti čem ali kom.

 

Ta trenutek, ko je vse svet vpet v eno neprostovoljno nevidno vojno proti svetovni pandemiji, ki ga je povzročil korona virus in ko se  eni bolj drugi manj uspešno spopadajo s situacijami, ki niso bile prej znane in dosegajo določene premike in na nek način uspejo,  morda trenutno  ali pa za nekaj dni, da pokažejo, da v kolikor  je možno poenotenje, pa  v tej prej omenjeni nesrečni Makedoniji, se  oblasti prejšnje, sedaj baje tehnične s tako rekoč istimi »tehniki«  pilijo tehniko nesposobnosti do nemogočih in neznanih razsežnosti. Prejšnja vlada SDSM in sedanja prav tako »tehnična SDSM,«  ki se utaplja in pogreza v blato nesposobnosti pred očmi vseh prebivalcev RS Makedonije, izpričuje svojo nesposobnost,  s katero bi kandidirala za Nobelovo nagrado, seveda če bi jo ustanovil svet modrecev iz kakšnega primitivnega afriškega «bantustana.«

V času, ko se njene sosede trudijo v dani situaciji, da priskrbijo pomoč za njihova gospodarstva,  ki se soočajo s krizo, ki je nastala v tem času, vlada taiste »tehnične SDSM popolnoma zanemarja in pušča na cedilo mala in srednja podjetja. da propadejo. Mimogrede, sosednje države dajejo ogromna sredstva in sprejemajo krizne pakete, s katerimi bi ohranile samo gospodarstvo pri življenju, oni SMSM pa podpira samo oligarhijo in njene interese. Zavračajo predloge opozicije, s katerimi bi subvencionirali dajatve za določne sektorje gospodarstva, ostajajo gluhi ne glede na posledice po taistem gospodarstvu, od katerega dobijo največ nazaj. Kljub temu, da je določen sektor odločilni in vezni člen ali člen brez katerega se gospodarstvo sesuje, tako kot je v njihovem primeru transport, od  katerega je odvisno preživetje prebivalstva  v najbolj prvinskem smislu. Ampak, slabše gre državi, bolj so »ponosni »na svojo trmo in nepopustljivost.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine