-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

(VIDEO) Gledalec grozil voditelju Tomašiču: “Barabe, ti in tvoji domobranci, povejte, koliko vas je, da pripravim zadosti municije …” Se bo Mojca Šetinc Pašek zganila?

 

Piše: Tanja Brkić, Nova 24TV

 

Barabe, ti in tvoji domobranci, povejte, koliko vas je, da pripravim zadosti municije …”, je bila odprta grožnja gledalca, uperjena proti voditelju Borisu Tomašiču v oddaji Kdo vam laže. Tomašič je bil od prihoda nove oblasti že večkrat tarča napadov levičarjev, ki nikakor ne morejo sprejeti dejstva, da je Nova24TV svoboden medij, ki ga Tomašič ne namerava prilagoditi nazorom aktualne oblasti, zato se ga na vse pretege skuša “utišati”. Grožnja gledalca, ki je več kot očitno podpornik levih, je bila neposredna in zelo jasna, za razliko od dialoga z gledalcem, ki so ga Tomašiču očitali še nedavno, poslanka Mojca Šetinc Pašek pa ga je celo predvajala v državnem zboru. Ga bo predvajala tudi tokrat?

Aktualna oblast si na vsak način želi utišati enega zadnjih svobodnih medijev v državi, ker pa jim ne uspeva, se zdaj z odprtimi grožnjami oglašajo tudi njihovi podporniki, levičarski skrajneži, ki grozijo s pobojem. Točno to se je namreč zgodilo v zadnji oddaji Kdo vam laže, ko je levičarski skrajnež voditelju Borisu Tomašiču odprto grozil z besedami “povejte, koliko vas je, da pripravim zadosti municije“. Sporočilo je zelo jasno, Tomašič pa je po tem dejal, da “upa, da je to gledala tudi Mojca Pašek Šetincz namenom, da bi tudi tokrat predvajala posnetek v državnem zboru, kot je to storila nedavno s posnetkom iz oddaje, izvzetim iz konteksta, in Tomašiča obtožila, da poziva k oboroženemu upor

 

 

Po tem, ko je očitni podpornik levičarjev z domnevno komunističnimi nazori poklical v oddajo, je poleg laži in kraje Tomašiču tudi grozil. Tomašič se je na to odzval mirno in profesionalno, ob koncu pa dodal, da imajo njegovo številko zabeleženo, saj je šlo za resno grožnjo, ki se po 135. členu Kazenskega zakonika lahko kaznuje s šestimi meseci zapora. Gledalec se je očitno prestrašil in pričel z opravičevanjem, češ, da ni tako mislil, “na koncu, ko je videl, da je vrag šalo vzel, je začel mutiti in se opravičevati, tipično realsocialistično, je njegovo opravičevanje komentiral eden od uporabnikov na Twitterju, saj je posnetek takoj zaokrožil po družbenem omrežju, kjer se nekateri tako kot Tomašič sprašujejo, ali bo Šetinc Paškova tudi tokrat predvajala posnetek v DZ.

 

Bo to @SetincPasek predvajala v parlamentu in bo spet 15 minutni zrežiran šok?” je komentiral Davorin Kopše, ki se je skliceval na to, da je bila ob predvajanju posnetka v DZ predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič “tako pretresena”, da je zaradi tega celo prekinila sejo.

Spomnimo, da so Tomašiču očitali, da poziva k oboroženemu uporu, kar je označil za laž, saj kdor je dejansko poslušal posnetek, je slišal, da ni bilo nikakršnega pozivanja k oboroženemu uporu. V oddajo, kjer vsi lahko povejo svoje mnenje, je poklical gledalec, s katerim sta imela dialog, ki se je navezoval na dogodke iz zgodovine, oba pa sta izrazila strah, da se bo zgodovina ponovila, pri čemer je Tomašič povedal, da ni rekel “dajmo to narediti,” ampak, da se boji, da se bo to res zgodilo. Kdor posluša to oddajo, ve, da so ljudje jezni in ogorčeni nad tem, kar se dogaja. Krši se poslovnik, kršijo se zakoni, brutalno se kadruje. Kaj takega se v Sloveniji še nikoli ni dogajalo. Če pogledamo zgodovino oddaje, kadarkoli je kdo pozival k nasilju, sem jaz rekel, ne na silo, dajmo na volitvah, na demokratičen način reševati stvari,” je takrat pojasnil Tomašič.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine