17.9 C
Ljubljana
torek, 24 maja, 2022

Minister za obrambo Matej Tonin objavil fotografije razgrajanja protestnikov pred NSi: “Dovolj je nasilja in samovolje glasne in brezobrazne manjšine!”

Piše: Sara Rančigaj (Nova24tv)

Napetosti s strani petkovih protestnikov ne pojenjajo oziroma te postajajo še močnejše. Med drugim so svojo moč pokazali tudi v petek zvečer, ko so se po shodu odločili uničiti pročelje različnih političnih strank. Fasado so polepili s kljukastimi križi in totalitarnimi simboli, kar pa je ostro obsodil tudi predsednik NSi Matej Tonin. “Dovolj je nasilja in samovolje glasne in brezobrazne manjšine. To ni politika NSi in to ni naša vizija,” je bil jasen. Kljub številnim pozivom politikov vsak vse bolj postaja jasno, da “konstruktivne politike” v Sloveniji ni mogoče vzpostaviti, o boljših in strpnih časih pa lahko le še sanjamo.

Petkovi protestniki pod okriljem Jaše Jenulla so uničili pročelje sedeža Nove Slovenije, saj so ga polepili s kljukastimi križi in totalitarnimi simboli – po tem, ko so na enak način uničevali markacije na Triglav. “Dovolj je nasilja in samovolje glasne in brezobrazne manjšine. To ni politika NSi in to ni naša vizija,” je bil jasen Tonin.

Po poročanju portala eMaribor je Jenullova druščina hodila po naslovih političnih strank in izobešala plakate po stenah fasad. Razgrajači so se tokrat zneslo nad celotno slovensko politiko, razen na stranki SNS in SDS. Slednji so med shodom pozvali na umik Ljudmile Novak iz stranke in svoj pohod nadaljevali do stranke DeSUS. Policija je razgrajače mirno opazovala, tokrat pa so levi mediji njihovo razgrajanje za razliko od prejšnjih mesecev obsodili.

foto: Twitter

Minister za obrambo Matej Tonin je že večkrat poudaril, da verjame v strpno in spoštljivo politiko. “Politiko, ki zna soočiti argumente in jih zmore izraziti na dostojen način. Dogodki na Kredarici in včerajšnji napadi na sedeže političnih strank kažejo, da v naši družbi vsi ne delimo istih vrednot,” je pojasnil Tonin. Žalostno je, da se v času “napredne in razvite” družbe morajo stranke soočati z napadi, še bolj pa žalosti dejstvo, da postajamo drug drugemu sovražnik zaradi zločinov, ki so bili (namerno) storjeni v preteklosti in jih protestniki še dodatno spodbujajo.

foto: Družbena omrežja

Protestniki gredo vedno nižje in postajajo še bolj agresivni
Prizore na sedežu stranke NSi ministra za obrambo spominjajo na označevanje hiš v Nemčiji v času Hitlerja. “Vedno nižje in bolj agresivno! Podobne prizore smo 1930 spremljali v Nemčiji, ko so nacisti po ulicah z rumeno zvezdo označevali stavbe tistih, katerih “preteklih dejanj ne bomo pozabili”. Demokratična Slovenija zbudi se! Glasno povejmo, da je tovrstnih nadlegovanj dovolj,” je še dejal.

 

Vsekakor ima Tonin prav, v Sloveniji smo že zdavnaj izgubili kompas, s katerim bi znali oceniti, kaj je prav in kaj je narobe oziroma za kaj dejansko se sploh borimo, medtem pa kot družba globoko tonemo v “bazenu”. Tudi Jeull ne popušča in poudarja, da ne bodo dovolili, da se stvari preprosto pozabijo oziroma, da bi ljudje pozabili, kako jih preganja “strahovlada” Janeza Janše.

 

Tudi Janša je podal jasno sporočilo, da so omenjena dejanja zavržna. “Bomo še naprej gledali protofašistične skvadre, sinove in hčere funkcionarjev, ki mislijo, da se jim nič ne more zgoditi, kako zmerjajo, grozijo in so se sedaj obrnili še proti svojim? To je potrebno zaustaviti,” je zapisal.

 

Sorodne vsebine