13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

ZELO UČINKOVITO! Če brez velikega “pompa” sodelujejo italijanska, slovenska in hrvaška policija, so ilegalni migranti v manj kot 24 urah spet zunaj Evropske unije!

Če policije v državah Evropske unije med seboj dobro sodelujejo, so ilegalni migranti lahko deportirani nazaj v Bosno in Hercegovino v manj kot 24 urah.

Italijanski časopis La Stampa je objavil zgodbo o dveh Pakistancih, ki sta ilegalno prečkala mejo več držav EU.

»Štirinajst dni sva hodila iz Bosne in Hercegovine preko Hrvaške in Slovenije v Italijo. Najprej so policisti rekli, naj ostaneva mirna, da bodo pač sprejeli najino prošnjo za azil. Naenkrat so si premislili: povedali so nama, da morava v kombi,« pripoveduje 21-letni Hassan T.

V notranjosti vozila naj bi smrdelo, ni bilo oken, Pakistancema so »družbo« delali še drugi ilegalci. Na Fernetičih pri Sežani naj bi na njih čakalo drugo vozilo (očitno s slovenskimi policisti). Presedli so in jih odpeljali na slovensko-hrvaško mejo. Tam so jih prevzeli hrvaški policisti, zapeljali v gozd ob meji z Bosno in Hercegovino.

»Vzeli so nam telefone in jih uničili. Nato so nas usmerli v gozd in pospremili z udarci po hrbtu. Spet smo se znašli v Bosni in Hercegovini,« je pripovedoval Hassan T. in se pritoževal, da niso nič razumeli ter da bi morali dobiti prevajalca.

La Stampa je sicer zgodbo pospremila s komentarji o kršenju človekovih in še kakšnih pravic ilegalnih migrantov, v resnici pa primer govori o učinkovitem reševanju problema ilegalnih migracij.

Zadnje novice

Sorodne vsebine