-0.7 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Zbor za republiko se 10. oktobra pridružuje Vseslovenskemu shodu!

Zbor za republiko vedno čuti z ljudstvom in če ima ljudstvo mnogo za povedati v smislu občutka drugorazrednosti, potem ne more iti to brez Zbora za republiko,” je udeležbo na vseslovenskem shodu 10. oktobra napovedal predsednik Zbora za republiko France Cukjati in se tako pridružil številnim civilno družbenim skupinam.

 

Za četrtek 10. oktobra ob 17. uri so številne civilno-družbene organizacije napovedale shod proti drugorazrednosti in številnim anomalijam našega sistema. Ob 16. uri pa bo najprej sveta maša v Frančiškanski cerkvi.

Odpis dolgov družini Zorana Jankovića, nespoštovanje odločb ustavnega sodišča glede financiranja zasebnih šol, nezakonito kadrovanje v Telekomu, SODU in preostalih državnih podjetjih, afera Westinghouse in zaposlitev Šarčeve znanke N. H. na Sovi je le nekaj nedopustnih škandalov, ki so v zadnjem času sodu izbili dno, zato bodo številni državljani z udeležbo pokazali, da imajo dovolj.

Udeležbo na vseslovenskem shodu 10. oktobra napovedal predsednik Zbora za republiko France Cukjati in se tako pridružil številnim civilno družbenim skupinam. “Zbor za republiko vedno čuti z ljudstvom in če ima ljudstvo mnogo za povedati v smislu občutka drugorazrednosti, potem ne more iti to brez Zbora za republiko,” je izpostavil predsednik Cukjati.

Med drugim se bodo protesta udeležili Alojz Kovšca, predsednik DS RS, ljubljanska Civilna iniciativa za zaščito čiste pitne vode, Slovenska kmečka zveza pri SLS, Sindikat delavcev migrantov Slovenije, Iniciativa za zaščito moravške doline, Civilna iniciativa za oskrbo slovenske Istre s pitno vodo, SLS, Slovenska demokratska stranka, Novi socialdemokrati. Sodelovanje je napovedalo več civilnih iniciativ proti migrantskim centrom in za zaščito Slovenije pred nezakonitimi migranti, več civilnih iniciativ in drugih skupin za zaščito slovenskega podeželje pred napadi zveri, več različnih ljubljanskih civilnih iniciativ, Civilna iniciativa za ustrezno traso 3. razvojne osi in drugi.
 
Rok Kranjc

Zadnje novice

Sorodne vsebine