19.5 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Zagovornik načela enakosti bi skupaj z Jeleno Aščič Slovencem podtikal rasizem! V resnici se sploh ne bori proti diskriminaciji, pač pa skuša uvajati pozitivno diskriminacijo!

Zagovornik načela enakosti Miha Lobnik, katerega proračun v letu 2019 znaša 1,1 milijona evrov, postaja vse bolj agresiven. Kot izhaja iz oddaje Tednik, bi Lobnik kar vsem podtikal rasizem in diskriminacijo. Kot primer diskriminacije so med drugim navedli črnca, ki sta ga v trgovini zalotila varnostnika in pri sebi ni imel osebne izkaznice, tako da sta ga pridržala do prihoda policistov. Če lahko za tak prekršek vsaka Slovenka ali Slovenec plača 50 do 200 evrov kazni, je edino pravilno, da so tudi tujci obravnavani na enak način. A Lobnik se v resnici ne bori proti diskriminaciji, pač pa očitno zagovarja uvajanje pozitivne diskriminacije.

 

Veliko pozornosti gledalcev je ponovno vzbudila oddaja Tednik na režimski TV Slovenija, ki smo jo plačniki RTV prispevka prisiljeni financirati vsak mesec v višini 12,75 evra. V oddaji je družbenopolitična delavka Jelena Aščić tako pompozno napovedala vsebino oddaje: “Sumljiv tujec temne polti, v umazani trenirki in brez dokumentov – s temi besedami so varnostniki družbe Sintal policiji opisali kupca, ki so ga v trgovini Spar v Radovljici pridržali zaradi suma tatvine. Izkazalo se je, da tujec ni nič ukradel, da je športni trener in uslužbenec kanadskega obrambnega ministrstva. Zagovornik načela enakosti je po preiskavi ugotovil, da je bil Kanadčan, ta zdaj razmišlja o tožbi, žrtev rasne diskriminacije in to ni osamljen primer.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

 

Prikaz nasprotnih dejstev:

Zagovornik načela enakosti (Zagovornik) je institucija, ki deluje v skladu z direktivami in priporočili Evropske komisije. Zagovornik deluje po Zakonu o varstvu pred diskriminacijo (ZVarD). Povzetek odločbe v tem primeru je javno dostopen na spletni strani Zagovornika.

http://www.zagovornik.si/varnostna-sluzba-je-z-izvedbo-ukrepov-rasno-diskriminirala-kupca-v-trgovini/

Zagovornik je po zakonu pristojen za obravnavo prijav tako v javnem kot zasebnem sektorju. Varnostna služba sodi v zasebni sektor. Stranka je plačala vse, kar je imela v nakupovalnih vrečkah. Račun se je ujemal. Pri sebi ni imela nobenega drugega artikla. Zagovornik je ugotovil, da je barva kože stranke imela pomembno vlogo pri tem, da je bila stranka v trgovini obravnavana slabše. Varnostna služba bi morala stranko izpustiti takoj, ko je opravila površinski pregled in ni našla ničesar. Ni imela pravne podlage za nadaljnje ugotavljanje njene istovetnosti oz. s tem povezanim odvzemom prostosti. Neenakopravna obravnava ljudi zaradi rase ali etničnega porekla je diskriminacija. Tako je zapisano v ZVarD in 14. členu slovenske ustave.

Zagovornik obravnava prijavo v zvezi s taxi prevozom udeležencev pogreba na Žalah. Postopek ugotavljanja diskriminacije še ni zaključen. Vse ostalo so zlonamerna podtikanja.

Urad Zagovornika načela enakosti

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine