2.2 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Za bruhat! Poglejte, kako bi si tajkun Odlazek rad napolnil žepe na račun umorjenih žrtev komunističnega režima!

Revija Reporter je pod Odlazkovim lastništvom popolnoma izgubila kompas, zdaj si namreč skušajo žepe napolniti z romanjem po krajih komunističnih zločinov, za kar bodo zaračunali kar 169 evrov. Med drugim si bodo od zunaj ogledali Hudo Jamo, eno najhujših množičnih grobišč na svetu, kjer so že našli posmrtne ostanke 1.400 žrtev, v rovu pa bi se lahko nahajalo še od 2.500 do 3.000 žrtev. Lastništvo Reporterja je Odlazek sicer skušal skriti kar prek sinove partnerice, ki je prišla iz Srbije, za tem tajkunom pa je že cela vrsta nekoč priljubljenih revij, ki jih je uničil, in tudi podjetij.

 

Odkar je Martin Odlazek lastnik revije Reporter, je njena kakovost naglo padla, kar so bralci že opazili. A zadeva dobiva nove razsežnosti, revija postaja naravnost izprijena. Kot kaže, si želijo polniti žepe na račun žrtev komunističnih režimov, v sodelovanju s turistično agencijo Aritours namreč organizirajo romanje po poteh komunističnih zločinov, ki bo potekalo 21. in 22. septembra, vodil pa ga bo zgodovinar Ivo Žajdela. Romanje v primeru udeležbe 45 ljudi stane kar 169 evrov na osebo, v ceno pa so vključeni avtobusni prevoz po programu, polpenzion v hotelu Šport s štirimi zvezdicami na Otočcu, dve kosili, cestnine, parkirnine, vstopnina za grad Rajhenberg, Kočevski Rog, vodenje po Kočevskem Rogu, organizacija in izvedba potovanja, strokovno vodstvo, nezgodno zavarovanje in DDV.

Romali bodo k Hudi Jami, enemu najhujših množičnih grobišč v svetovnem merilu
Kot izhaja iz programa izleta, bodo med drugim obiskali tudi Hudo Jamo, ki je eno izmed najhujših množičnih grobišč v svetovnem merilu, doslej pa so tam odkrili posmrtne ostanke prek 1.400 žrtev komunizma. V rov sv. Barbare so bile skrite predvsem žrtve, ki so jih pripeljali iz taborišča v Teharju, ter Hrvati z železniške postaje v Laškem, ki je od lokacije rova oddaljena približno dva kilometra. Glede na pričevanje sokrivca pokola, ki je umrl pred več leti, je v nekaj nočeh k rovu pripeljal 23 tovornjakov, napolnjenih z zaporniki, ki so jih umorili. Pošastnost tega je šokirala tudi forenzične znanstvenike, ki naj bi bili vajeni vsega. Od začetka prejšnjega stoletja se je v rudniku izkopaval premog, v srce hriba pa se je vstopalo skozi 320 metrov dolg rov, nato se je tunel razcepil. Leva stran je bila od leta 1945 zazidana, iz desne pa se je premog izkopaval vse do leta 1992. Eden prvih preiskovalcev na prizorišču Mehmedalija Alić v svoji knjigi o strahotah komunističnih zločinov o tem pripoveduje: “Naletel sem na dolge pletene lase, podobne takšnim, kot so jih imele moja mati in sestra ter ostala dekleta, ki sem jih srečeval v otroštvu. S svojo roko sem jih snemal z ženskih lobanj. Strokovnjaki so se pričeli čuditi nad najdenimi kitami las, saj so bile za njihovo statistiko pomembne samo količine človeških kosti.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine